Profil

Handlekurv

Solpudder på 1-2-3

null

Solpudder er et must å ha i sminkepungen. Det gir en fin solkysset glød til huden, men hvordan skal man legge solpudderet for å få denne fine gløden? Få tipsene her.

Velg riktig nyanse til din hudtone

Solpudder eller bronzer kan gi en flott glød, men bruker du den feil kan du ende opp å se grå og skitten ut. Det er derfor viktig å velge en tone som passer hudene din. Jo lysere hud du har jo lettere har solpudderet for å se møkkete ut, spesielt om du velger for mørk farge. Velg derfor et solpudder som er kun to nyanser mørkere enn din hudtone. Er undertonen din gyllen vil du tåle en tettere pigmentert farge slik som terrakottafarger ofte er. Bruker du dette på en veldig lys hud med rosa undertone kan resultatet bli for møkkete og oransjefarget. Honningnyanser er flott til en lys hud. Terracotta solpudder fra Guerlain er en serie av forskjellige typer solpuddere som har et godt utvalg av nyanser og finisher. Her vil du garantert finne en som passer din hudtone.

Den nydelige gløden

Det er fristende å bruke solpudderet i hele ansiktet for å få en fin brunfarge, men det resulterer ofte i et flatt og kjedelig uttrykk. Det er ikke et vanlig pudder som jevner ut hudtonen og skal derfor ikke brukes som et pudder. Solpudderet gjør seg best i omkretsen av ansiktet slik at du rammer inn og lager en "lett" kontouring. Tenk også på hvilken finish du ønsker å ha på solpudderet, det finnes både shimmer og matte versjoner. Shimmer er ofte lettere å legge uten at det blir skjoldete. For å få en jevnere farge kan det være smart å bruke en foundation eller et lett pudder før du legger solpudderet. Dette fordi solpudderet fester seg mer i fetere partier og resultatet kan bli skjoldete om underlaget ikke er jevnt. Har du ujevnheter du vil dekke bør du gjøre det først. Bruk alltid en medium til stor kost når du påfører solpudderet. Dette gir deg bedre kontroll og et jevnere uttrykk. Du bør påføre solpudderet i lette sirkulære bevegelser og passe på at du softer ut overganger. Begynn påføringen langs hårfestet og tegn et "tre-tall" fra panne og tinning til under kinnbenet før du avslutter under kjevebenet. Bruk lite produkt på kosten og påfør heller flere ganger, da har du mer kontroll på hvordan resultatet blir. Det er lettere å påføre mer enn å måtte ta av det av igjen. Overflødig produkt på kosten kan med fordel brukes på halsen for å få jevne overganger. Tenk på hva slags lys det er der du sminker deg; jo mer dagslys jo bedre blir resultatet. Baderomslys er ikke det samme som dagslys og kan fort få deg til å påføre for mye. Det er lett å bli ivrig når du påfører fordi du får en fin solkysset hud. Skulle du være uheldig å påføre for mye tar du en stor pudderkost dypper den i litt løst transparent pudder før du påfører dette i små sirkelbevegelser over huden for å jevne ut fargen. Avslutt gjerne med en fin rosafarget rouge for å få et naturlig utrykk.

Se Taxfreehannes solpudder tips

Det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som å legge solpudderet rett. Det handler om å gjøre gode valg hva gjelder produkt og øve litt på teknikken. Se TaxfreeHannes video her der hun enkelt forklarer solpudderteknikken.

30 Dec 2018

Skrevet av