Profil

Handlekurv

Margarita

Er du lei søtlige rom-drinker som smaker av alt annet enn spriten de er laget på? Forsøk en Margarita!

null

Margarita er en blanding av Tequila, Triple Sec (appelsinlikør) og lime juice. Drinken bærer tydelig preg av spriten den er laget på og er heller på den friske og syrlige siden enn på den søte.

Drinken kan lages og serveres på en rekke måter:

  • - Ristet og servert i Margarita-glass
  • - Ristet og servert på is i Old-Fashioned glass
  • - Frozen

Ofte serveres drinken i glass med saltrand. Dette lager du ved å gni kanten av glasset med en lime-båt og deretter dyppe den fuktige kanten på en liten tallerken med salt. Saltet sørger for en salt-sur brytning med drinken.

Glasstips!

Har du ikke riktig glass, kan du bruke følgende alternativer:

  • Margarita-glass: Coupe/Coupette/Martini-glass/vinglass
  • Old-fashioned glass: Lavt kjøkkenglass

Variasjoner

Det skal mye til for å viske ut preget av den karakterfulle basespriten i en Margarita. Dette gir deg stort spillerom med tanke på hvor mye av andre smaker du tilsetter, men det er viktig at disse er distinkte så de ikke spilles ut av, men heller spiller på lag med, Tequilaen.

Basesprit

En hvilken som helst agavesprit kan fungere, men Tequila er originalen. Gylne og lagrede utgaver av Tequila kan gi ekstra kompleksitet. Mezcal gir ofte et distinkt røkt preg på drinken.

Proporsjoner

Om du foretrekker en litt mer søtlig utgave, tilsett litt sukkerlake eller ekstra likør på bekostning av Tequilaen.

Likører

En annen fruktlikør enn Tripel Sec kan gi et veldig annet preg på drinken og er en enkel måte å variere på. Forsøk deg frem med distinkte og aromatiske likører på bringebær, pasjonsfrukt eller lignende.

Frukt

Frukt kan tilsettes hel og muddles i shaker, i form av juice eller frossen i frozen-utgaver. Ofte er det lurt å kombinere tilsetninger av frukt med en matchende fruktlikør for å forsterke og tydeliggjøre smaken av frukten.

Margarita oppskrift

5 cl Tequila
2 cl Triple Sec
Saft av en halv lime
Bordsalt
2 båter lime

Gni en lime-båt langs randen på glasset. Dypp glasset i salt spredt utover en liten tallerken. Rist de øvrige ingrediensene unntatt lime-båten i en cocktail-shaker med is og sil over i glasset. Garner med lime-båt på kanten av glasset.

31 Dec 2017

Skrevet av