Klikk & hentTax Free & MeLive shoppingInspirasjon & guider
Kvote & hjelp
0
3 minutters lesing

Ta vare på hendene dine

Klør huden på hendene dine? Føles den stram, tørr og sprekker den opp? Det hører med tiden vi er i, men vi har noen gode råd for å ta vare på hendene dine i høst.

Vi har blitt gode på å vaske hendene våre og gjør det kanskje oftere nå enn tidligere. Vi har lært at hendene må vaskes godt i såpe og vann, ofte og grundig og spesielt etter vi har vært ute blant folk. Det er selvfølgelig helt nødvendig å bruke håndsåpe, men ved hyppig bruk kan det tørke ut huden på hendene. I tillegg går vi nå over i en ny sesong og med den kalde høstluften kommer gjerne tørrere hud også, spesielt i overgangen. Vi kan og må selvsagt ikke slutte å vaske hendene med håndsåpe og vi får heller ikke stoppet høstværet. Men det finnes noen tips for å motvirke og reparere tørr og sprukken hud:

Ha håndkrem lett tilgjengelig ved siden av håndsåpen:

For å enklere huske å pleie hendene, kan det være smart å ha en håndkrem på vasken ved siden av håndsåpen. Da blir håndkremen en del av ritualet og til slutt går smøringen av seg selv. En håndkrem tilfører fukt til huden og styrker hudens naturlige fuktbarriere, den stopper kløen som kommer med tørr hud og demper rødhet.

Karma Hand Wash

Karma Hand Wash

Rituals

300 ml

115 NOK

Karma Hand Balm

Karma Hand Balm

Rituals

175 ml

115 NOK

Grøde Hand and body wash

Grøde Hand and body wash

RA Skincare

250 ml

259 NOK

Grøde Hand and body cream

Grøde Hand and body cream

RA Skincare

250 ml

339 NOK
Det er flere merker som har gode håndsåper og kremer. Rituals har et stort utvalg av forskjellige serier med ulike dufter, den blå serien heter Ritual of Karma og lukter sol og sommer. Rå skincare har deilige håndsåper og håndkremer på glassbeholdere, som er geniale å etterfylle med refill.


Ha med deg håndkrem på farten:

Pleiende håndkremer kommer selvsagt i kjekke små størrelser også, som er langt mer praktisk å ha med seg på farten. Du får håndkremer i så små størrelser at du får plass til de på innerlommen til og med.
45 NOK
149 NOK
95 NOK
Det er også smart å velge håndkremer som er lette i konsistensen, slik som de tre vist over. Da slipper du å være klissette og fet på hendene under dagens gjøremål, de virkelig rike håndkremene kan du smøre deg med før du legger deg om kvelden.

Bruk en god anti-bac:

Når vann og såpe ikke er tilgjengelig må vi ty til anti-bac for å rense hendene. Men visste du at deter forskjell på typene? Det er viktig å se etter ethanolbasert anti-bac, i tillegg fukter du faktisk hendene om den også innholder glyserol. På den måten tørker heller ikke lettvint løsningen på farten ut huden på hendene. Akkurat nå tilbyr vi et sett som inneholder 75 ml Purifying Hand Gel fra La Roche-Posay som nettopp er basert på ethanol og glyserol. I tillegg inneholder settet 100 ml Biomains Hand Cream fra Biotherm, alt til en utrolig pris:
Biotherm sin håndkrem koster alene 209,- , her får du altså med en anti-bac og sparer 94,-. Forhåpentligvis kan disse tipsene hjelpe deg med å holde hendene godt fuktet fremover samtidig som du overholder smittevernsrådene med å vaske hendene hyppig. Trenger du flere råd til hvordan du kan ta vare på huden din i høst er det bare å henvende seg til en av våre dyktige medarbeidere i butikk når du er ute å reiser.

Du kan også kontakte Taxfree Hanne på Instagram eller Facebook for gode tips.