Sushi til kalde vinterkvelder
Vinteren er tid for sjømat. Reker og skalldyrsfat er kanskje ikke førstevalget på denne årstiden, men sushi er populært året rundt. Her er noen tips til drikkevalget.

Profil
Favoritter
Profil
Favoritter
Vinteren er tid for sjømat. Reker og skalldyrsfat er kanskje ikke førstevalget på denne årstiden, men sushi er populært året rundt. Her er noen tips til drikkevalget.
Riesling byr på alt man trenger til sushi. Druetypen er aromatisk og har god syre, mens vinene ofte byr på høy restsødme. Tilpass sødmen etter bruken av Wasabi, men velger du en tørr Riesling, gå for en utgave med relativt høy restsødme. Til fyldigere og rikere varianter av sushi, velg mer påkostede og fyldigere utgaver av Riesling.
Lyse, aromatiske og friske øl med litt sødme kan komme godt med. Weissbier, Witbier, Saison og Tripel er gode alternativer. Alle stilene er overgjærede, noe som gir fruktige aromaer og en lett sødme. De fleste variantene av disse ølene har godt med kullsyre som frisker opp måltidet. Velg Weiss- eller Witbier til lettere varianter av sushi. Tripel er det sterkeste ølet og kan med fordel brukes til rikere og fyldigere sushiretter.
Sake er ofte aromatisk og kommer i forskjellige tørrhetsgrader, men har ikke syren som vin kan by på eller bitterheten man finner i øl. Allikevel er sake et trygt valg, spesielt dersom selskapet er stort eller sushien skal serveres i mange varianter. For fravær av syre og bitterhet gjør nemlig at sake aldri blir surt eller bittert til tross for sødme i maten.
Om du er redd vanlig sake blir noe slapt eller skal ha fetere varianter av sushi, gå for en musserende sake, hvor bobler bidrar med friskhet.
Copyright © 2025 Travel Retail Norway