Profil

Handlekurv

Akevitt

Akevitt er et brennevin med røtter i Skandinavia. Hovedråvaren i Norge er potet, mens i andre land brukes også korn. For å kalles "norsk akevitt" må det være brukt minst 95% potet fra Norge i produksjonen. Det kan benyttes flere ulike krydre, men i henhold til norske regler står det spesifisert at frø fra dill og/eller karve skal være hovedkrydrene. Det finnes både blanke og fatlagrede akevitter. En akevitt kan nytes alene, til drinker som f.eks. Fjellbekk eller til ulike typer sjømat eller kjøtt.

Kvote med brennevin

1 liter brennevin + 1,5 liter vin (2 flasker) + 2 liter øl/cider (6 x 0,33 l) + 200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer, og 200 blad sigarettpapir

  • Brennevin over 22% alkohol

  • Vin 2,5% til 22% alkohol

  • Øl opp til 4,7% alkohol

  • Tobakk eller snus

Kvote med brennevin

1 liter brennevin + 1,5 liter vin (2 flasker) + 2 liter øl/cider (6 x 0,33 l) + 200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer, og 200 blad sigarettpapir

  • Brennevin over 22% alkohol

  • Vin 2,5% til 22% alkohol

  • Øl opp til 4,7% alkohol

  • Tobakk eller snus

undefined