Click & collectTax Free & MeLive shoppingInspiration & guides

Profile

0

Favorites

Shopping cart

Quota & help

Profile

0

Favorites

Shopping cart

3 minute(s) to read

Sushi til kalde vinterkvelder

I Norge bruker vi sushi som et samlebegrep på en rekke forskjellige retter. Og det betyr at ordet sushi, slik vi bruker det, kan omfatte ganske mye. Til felles har rettene det at de ofte blir servert med soyasaus, Wasabi og syltet ingefær. Og allerede her er det mange utfordringer i forhold til drikkevalget. Soyasaus er salt på smak, Wasabi er hot, og syltet ingefær hot, sursøtt og aromatisk. Dette er toneangivende for vinvalget. Både salt og hot smak kan med fordel balanseres av sødme i drikken. Sødmen i den syltede ingefæren kan få en tørr vin til å smake surt, eller et øl med lite sødme til å smake for bittert, syren kan få en vin med lite syre til å smake slapt, og aromaintensiteten kan få en nøytral vin eller et nøytralt øl til å smake som vann. Med andre ord, trenger man drikke som byr på noe sødme, en anstendig syre eller friskhet og god aromaintensitet.

Tilpass fylden i drikken

Videre kan sushi være alt fra magert til fett. Fet fisk kan være utslagsgivende i seg selv. I mange maki-ruller finner man majones og/eller fete grønnsaker som avokado, og tempura-sushi er vendt i frityrdeig som suger til seg fett under friteringen. I alle disse tilfellene kommer syre i vinen og friskhet/bitterhet i ølet godt med til å lette måltidet. Fete og kremaktige elementer som avokado og majones kan dessuten få en slank vin til å virke spinkel eller et lett øl til å virke magert. Så her er det viktig å tilpasse fylden i drikken.