Click & collectTax Free & MeLive shoppingInspiration & guides

Profile

0

Favorites

Shopping cart

Quota & help

Profile

0

Favorites

Shopping cart

Norwegian flag
3 minute(s) to read

Åpner du champagneflasken riktig?

TIL HVERDAGS OG FEST

Champagne er fest, men du behøver ikke en fest for å drikke champagne. Rimeligere “non vintage”-varianter kan du nyte hvis du vil sette litt ekstra stas på kjæresten en fredagskveld, eller for å feire den første utedagen på terrassen. Til bryllupet, 17. mai eller nyttårsaften kan du legge ut for en årgangs-champagne. Og er du en kjenner, eller kjenner du en kjenner, går du kanskje for en lagringsdyktig flaske. Felles for alle champagner er at det er én riktig måte å åpne de på, sier vår Kategoriansvarlig innenfor vin Veronica Lystad.

IKKE POPP OG SPRUT

Visst kan det være gøy å la korken fly i taket med et kraftig popp og se de dyre dråpene sprute ut når du først skal feire noe med champagne. Men med mindre du har vunnet cupfinalen eller fått seks rette i lotto, er det riktigste å ha full kontroll når du åpner flasken. Da unngår du at noen får en hard kork i øyet, eller at 17. mai-duken blir dynket i vin, sier Veronica Lystad.

SLIK SKAL DET GJØRES

Fjern folien øverst på flaskehalsen, vri opp ståltråden som sitter rundt korken og ta den av. Husk å alltid holde en tommel på korken! Trykket i flasken er nok til å gjøre stor skade på både mennesker og omgivelser hvis den åpnes ukontrollert. Hold godt rundt bunnen av flasken med den ene hånden samtidig som du tar et grep rundt flaskehalsen og korken med den andre. Hold flasken i nesten 45 graders vinkel og vri bunnen på flasken – ikke glem å holde grepet rundt halsen og korken. Dette gir deg full kontroll på korken, og du kan la den løsne sakte og kontrollert.

DU BEHØVER INGEN REDSKAPER

Heldigvis er det umulig å bli sittende med en uåpnet flaske champagne fordi noen har glemt korketrekker. Du behøver heller ingen andre redskaper for å fjerne folien rundt flaskehalsen. Hvis du ser nøye etter har denne ofte en liten perforert del oppe ved korken. Det gjør det enkelt å fjerne akkurat så mye folie som nødvendig for å frigi kroken.

SABLA GØY

Det finnes likevel ett verktøy som kan brukes til å åpne en champagneflaske. Hvis du ønsker å lage litt ekstra stas rundt “åpningsseremonien”. Det å sablere champagnen betyr rett og slett å kutte flaskehalsen av med en sabel. Dette er en tradisjon med røtter tilbake til Napoleons tid. Da offiserene feiret slagene ved å åpne champagnen på denne måten. I dag er det ikke så mange som har en sabel liggende, men det går fint an å prøve seg med en kjøkkenkniv. Hvis du går for denne metoden, vær for all del forsiktig.

Visa verification