Vi nordmenn reiser mer enn før og for mange av oss starter reisen med et besøk i taxfree–butikken på flyplassen.
Har du aldri funnet den rette vinen? Har du lyst å forsøke noe nytt, men usikker på hvor du skal begynne? Les om hvordan du kan finne den perfekte vinen for deg her.
Klør huden på hendene dine? Føles den stram, tørr og sprekker den opp? Det hører med tiden vi er i, men vi har noen gode råd for å ta vare på hendene dine i høst.
Crémant er musserende vin laget på tradisjonell metode (les mer om produksjon av musserende vin her), den samme metoden som benyttes for Champagne. Smaksmessig betyr dette at Crémant typisk har noe mer fylde og bakverksaromaer enn for eksempel Prosecco, som er enklere og lettere i stilen. Med tanke på kvalitet kan Crémant sammenlignes med Cava.
Crémant produseres i flere land og områder. Blant de mest populære er Crémant de Bourgogne, Crémant de Loire og Cremant de Jura.
I likhet med Cava kan Crémant sees på som en mellomting mellom Champagne og Prosecco. Til forskjell fra mye Prosecco lages Crémant på tradisjonell metode (les mer om produksjon av musserende vin her) og ligger på bunnfall i minimum 9 måneder. Dette gjør at Crémant får noe av fylden og bakverksaromaene som ofte assosieres med Champagne.
Mange tror at Crémant er fransk musserende. Dette stemmer ikke. Crémant kan også produseres i andre land; For eksempel finnes det Crémant de Luxembourg. Hvert område setter sitt eget preg på vinen, blant annet i form av hva slags druetyper de benytter seg av. For eksempel legges det mer vekt på druetypene Chardonnay og Pinot Noir i Crémant de Bourgogne, mens det i Crémant de Loire brukes mer Chenin Blanc.
Her er en liste over samtlige Crémanter:
Crémant kommer i mange forskjellige tørrhetsgrader; Brut er den vanligste.
Tørrhetsgrad | Gram sukker per liter |
Brut nature | < 3 |
Extra brut | < 6 |
Brut | < 12 |
Extra Dry | 12-17 |
Sec | 17-32 |
Demi-sec | 32-50 |
Doux | >50 |
Vårt nyhetsbrev gir deg inspirasjon, oppdateringer på våre spesialtilbud og kampanjer.