Perlende eller musserende viner kan drikkes alene, eller serveres med lette kaldretter som salater, grønnsaker eller sjømat. Mange musserende viner produseres på samme måte som Champagne, som er en betegnelse en vin kan kalle seg kun om de er produsert i et spesifikt område nord i Frankrike. Det finnes mange forskjellige musserende fra forskjellige vinland.
Prosecco er fruktige musserende eller perlende viner fra Italia. Spumante betyr musserende på italiensk, mens frizzante betyr perlende. Det lages ikke rosa versjoner av Prosecco, da må du se etter den mindre kjente varianten Franciacorta som også er en italiensk versjon av vin med bobler.
Cava er, enkelt og greit, musserende vin fra Spania. Cava lages på samme måte som champagne, men er ofte mindre frisk og fruktig. Cava merkes ofte med lagringsbetegnelsene Cava (minst 9 md.), Cava Reserva (minst 15 md.) og Cava Gran reserva (minst 30 md.) som sier noe om hvor lenge Cava er lagret.
De fleste vinområdene i Frankrike lager også sin egen versjon av Crémant, og felles for disse er at de ofte er tørre og friske viner. Crémant fra kjølige områder som Burgund, kan minne mye om smaken du finner hos champagne. Det lages også rosa Crémant, som da er rosévin med bobler.
Andre vinproduserende land som Tyskland, Australia og Sør-Afrika lager også sine versjoner av vin med bobler. Om du ønsker å finne en musserende vin fra et spesifikt land, kan du bruke vårt søkefilter til å finne frem.