Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Vitamin C i hudpleie

På høsten snakker vi gjerne om at vi må få i oss masse vitamin C for å unngå forskjølelse. Men hva er egentlig vitamin C godt for og trenger du det i hudlpleie også?Vitamin C er et viktig antioksidant som er med på å opprettholde et godt immunsystem i kroppen og øke opptaket av jern. Vi mennesker produserer ikke vitamin c i kroppen selv, men får det tilført gjennom kosten.  Vitamin C, eller askorbinsyre som det også kalles, er et antioksidant og det vil si at det beskytter oss mot de skadelige stoffene frie radikaler. Frie radikaler angriper kroppens celler, proteiner og arvestoff. Men, trenger vi vitamin C i hudpleie? Svaret er ja.

Vitamin C er en av få virkestoffer i hudpleie som er vitenskapelig bevist i å gjøre en forskjell når det gjelder en rekke ulike faktorer i huden. Vitamin C i hudpleie beskytter hudens celler, proteiner og arvestoff mot frie radikaler og holder bindevevet sunt. Vitamin C bedrer hudens motstand mot UVB-stråler og styrker solfaktoren om du bruker solkrem over. I tillegg hjelper vitamin C mot ulike hudproblemer og motvirker aldringen i huden.

 

Vitamin C kommer i ulike former og konsentrasjoner, avhengig av hvilken type hud og hudproblem produktet passer til. Den reneste form for vitamin C man kan putte i hudpleie, askorbinsyre, er den mest effektive formen men dessverre også den mest ustabile. Askorbinsyre er svært ømfintlig for lys og oksygen. Derfor har man utviklet derivater fra askorbinsyre, både olje- og vannløselige varianter. Disse derivatene brukes i stedet for eller i tillegg til askorbinsyre for best mulig resultat. De ulike derivatene kan ha noe forskjeller i egenskapene, derfor håndplukker man type C-vitamin til ulike hudproblemer og hudtyper. Under kan du se hvilke hudpleieserier med vitamin c som gir glød, løser opp pigmentflekker, strammer opp løs hud og reduserer rynker:

Glødende hud:

Lumene har dedikert en hel hudpleieserie til glødende hud. Lumene bruker 5 ulike varianster av vitamin C i sin Valo-serie, inkludert rent askorbinsyre. Serien inneholder dagkremer, nattkrem, øykrem, to ulike serum, øyemaske og fuktighetsmist. Valo-serien er proppfull av multer som inneholder både A, C og E vitmain og også fettsyrer. I tillegg inneholder denne hudpleieserien en ekstra dose med stabiliserte typer vitamin C og flere av produktene inneholder hyaluronsyre.

En av stjernene i Valo-serien er «Arctic Berry Cocktail Brightening Hydra-Oil«, et serum man bruker under ansiktskrem. Serumet inneholder to fettoppløselige varianter av vitamin C samt askorbinsyre. Fettoppløselig vitamin C er langt mer stabilt enn askorbinsyre og trekker raskt ned i huden å virker der det skal. Det betyr at i dette serumet får du den mest effektive men også de mest stabile formene for C vitamin som gir god beskyttelse i huden, jevnere og lysere hudtone og masse glød! I tillegg inenholder dette serumet omega-fettsyrer og er spesielt godt for en dehydret, tørr eller normal hud. Perfekt for høst og vintersesongen!

Om du har en en mer normal mot fet hud er serumet «Glow Boost Essence» (vist over), også fra Lumene, et godt alternativ. Den inneholder hyaluronsyre som plumper og glatter ut huden i tillegg til en variant sav vitamin C som er særlig god på å gi glød, lysne mørke flekker og trekker raskt inn i huden. Uansett hudtyper er dagkremen «Glow Reveal Moisturizer» en sikker vinner! Den inneholder 3 ulike varianter av vitamin c, inkludert ren askorbinsyre. I tillegg inneholder også kremen hyaluronsyre. Denne duoen tar sammen knekken på blass, dehydrert og sliten hud!

Pigmentflekker:

Om du har noen mørke pigmentflekker du ønsker å bli kvitt er Murad verdt å undersøke. Serumet «Rapid Age Spot Correcting Serum» er klinisk bevist i å redusere synligheten av mørke flekker, aldersflekker og hyperpigmentering på kun én uke. Serumet er det mest solgte anti-pigmenteringsserumet solgt i USA og har vunnet flere priser. Den inneholder en høy konsentrasjon av Vitamin C. Et vannoppløselig derivat av vitamin C brukes, det er speiselt godt mot pigmenteringer og er samtidig mildt for huden i motsetning til ren askorbinsyre. I tillegg til å bruke et effektivt serum er det ekstremt viktig å bruke solfaktor samtidig for å se resultater. Om ikke, vil strålene fra solen motvirke serumets virkning. Dette gjelder også utover høsten og vinteren.

Murad har en hel linje dedikert til C-vitamin og du finner både rens, toner, dagkrem og solbeskyttelse som matcher «Rapid Age Spot Correcting Serum».

Skreddersy Vitamin C til hudpleien din:

Clinique har en genial «booster» som gjør det enkelt for deg å legge til vitamin C i din hudpleierutine. Proppfull av ren askorbinsyre er «Fresh Pressed Daily booster» edle dråper du tilsetter din ansiktskrem. Du blander 2 dråper sammen med fuktighetskremen din morgen og kveld, innholdet i én forpakning varer i 7 dager. Den umiddelbare effekten er glødende hud og forminskede pigmentflekker. Brukt over tid vil du se at rynkene mykgjøres, huden føles strammere og  hudens teksturen glattere.

Motvirk aldringen av huden:

Vitamin C i hudpleie beskytter huden mot aldring, gir glød og lysner pigmentflekker. Men vitamin C har i riktig form og konsentrasjon også evnen til å booste kollagenproduksjonen! Det vil si at vitamin C har evnen til å jevne ut fine linjer og rynker over tid. Ole Henriksens hudpleieserie «Truth» jobber nettopp på denne måten mot aldringen i huden. Spesielt serumet «Truth Serum» inneholder en stor andel ekstremt stabilt og effektivt C-vitamin som booster kollagenproduksjonen. Resultatet er en strammere hud og mindre rynker. Her får du virkelig alle fordeler ved vitamin C, uten at det plager huden slik som ren askorbinsyre kan gjøre i høye doser. Denne typen vitamin C gjør heller det motsatte, roer ned huden, og kan til og med brukes for å roe ned inflammasjon i forbindelse med akne. I samme serie finner du også en fantastisk lysnende øyekrem og fuktighetskremer til alle hudtyper. Til og med renseserviettene til Ole Henriksen er tilsatt vitamin C:

Vi kan ikke snakke om hva C-vitamin kan gjøre for å redusere aldringen av huden uten å nevne spesialisten fra Kiehl’s. «Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate» inneholder 10,5% ren askorbinsyre og 2% vannbasert vitamin C i tillegg til hyaluronsyre. Ved bruk morgen og kveld vil du tidlig se enn forskjell på mindre linjer og rynker i huden, etter bruk over tid vi ldu til å med se en vesentlig reduksjoni de dypere rynkene.

Relaterte artikler

Våre eksperter - Tax Free Norway
Skjønnhet & velvære

Get the Look – Feel Amazing!

Nå er det tid for å fornye hudpleierutinene og friske opp makeuplooken! For å få det aller beste resultatet er det viktig å velge produkter etter hudtype og alder. Dette er utgangspunktet for Get the Look – Feel Amazing!

Makeup tips til kveldslook - Tax Free Norway
Skjønnhet & velvære

Get the look - kveldslook

Èn look på tre forskjellige kvinner. Ung, moden, lys eller mørk – uansett hva din hudtype, hudtone og alder er fungerer denne kveldslooken godt. Med noen få gode produkter får du et intenst blikk og sensuelle lepper. Våre eksperter fra butikk har plukket ut produkter som passer til alle. Se hvilke produkter vi har brukt og hvilken farge som passer den enkelte.