Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Trygg solbrun farge

Det er kanskje fristende å legge seg til steking i solen, men det finnes langt tryggere måter å få den solbrune fargen på.

Det tar tid å utvikle en solbrun farge i solen, huden bruker tid på å produsere sin egen solbeskyttelse som er selve brunfargen vi liker så godt. Når solen er sterk trenger vi hjelp fra blant annet solkrem for å filtrere bort en del av UV-strålene om vi ønsker å oppholde oss lenge i solen. Huden vår tåle å bli eksponert for en viss mengde UV-stråler før den blir skadet. Jo lysere vi er i huden, jo mer hjelp trenger vi. Om vi oppholder oss lenge i solen uten beskyttelse vil vi bli solbrent. Det å bli solbrent er ikke bare utrolig ubehagelig men også potensielt skadelig for helsa i lengden. For hver gang vi blir solbrent øker faren for å utvikle hudkreft. I tillegg er pigmentflekker, arr og tidlige aldringstegn i huden mulige konsekvenser av å bli solbrent. Dette er grunnen til at jeg alltid er så streng når jeg snakker om solbeskyttelse!

Eksponer huden for den mengden sol den tåler, slik at den får utviklet brunfarge over tid. Da vil også brunfargen vare lengre enn ved sjokksoling. Om du er av den utålmodige typen finnes det allikevel enkle måter å jukse seg til en naturlig solbrun farge!

1. Skrubb bort matt og gusten vinterhud

Første steg mot en solbrun farge er å få bort de døde hudcellene som ligger ytterst i huden. De gjør at huden ser gråere og mattere ut, men kan eksfolieres bort ved hjelp av en skrubb. En skrubb kan man bruke 1-3 ganger i uken, ette rman har renset huden. En skrubb eksfoliere bort døde hudceller ved hjelp av grove korn eller ved hjelp av syrer. Huden vil umiddelbart se friskere og mer glødende ut, bonusen er at annen hudpleie trekker bedre inn huden etterpå. Det er viktig å ikke eksfoliere huden for mye i tiden den eksponeres for mye sollys, skrubb fjerner nemlig noe av hudens egne beskyttelse og man derfor bli raskere solbrent. I tillegg gir mange av syrene som brukes i skrubber pigmentflekker i solen. Det finnes egne skrubber til ansikt og egne til kropp. Skrubben over fra Rudolph Care er genial: skrubb og fuktighetsgivende maske i ett!

 

1 produkt

Skrubber:

2. Fukt huden

Bare ren fukt henter umiddelbart frem fargen i huden. Har du i tillegg eksfoliert huden først vil huden gløde maks! Flere områder av huden vår eksponeres ikke bare for sol utover mot sommeren, men også luften ute. Dette tørker ut huden, slik at huden ser mattere og blekere ut. Under ser du mine 3 favorittkremer for kropp, Clinique sin helt uten parfyme:

3. Gi huden farge

Om ikke de forrige punktene gjør susen for deg, kan du ta det et steg videre. Du kan brune huden enten ved hjelp av selvbruning eller produkter som gr farge til huden umiddelbart når de blir påført huden. Mange syns selvbruning kan være skummelt. Jeg er nok en av de som tidligere styrte unna selvbruningsprodukter med frykt for at fargen skulle bli oransj eller skjoldete. Bare lukten av selvbruning kan være plagsom syns jeg. MEn jeg fant løsningen da Clarins lanserte sine selvbruningsdråper! Jeg blander tre dråper av selvbruningen for ansikt i min nattkrem og våkner med en naturlig gyllen glød i huden. Samme hvor mye jeg slurver med påføringen har jeg aldri fått skjolder og fargen er lett solbrun. Dette er en veldig gradvis selvbruning, slik at om jeg ikke har brukt dråpene på en stund blander jeg dråpene i nattkremen min tre dager på rad. Deretter opprettholder jeg fargen ved å gjenta prosedyren en gang i uka. Dette er virkelig et produkt for deg også om du er redd for at fargen skal bli for kraftig, den gir en lett glød for hver påføring og du styrer helt selv hvor mange ganger du gjør prosedyren.

Lukten fra selvbruning kan være ubehagelig, men det må til. Lukten kommer nemlig fra den kjemiske reaksjonen som skjer i huden når selvbruningen virker! Om du syns lukten er vanskelig kan det være en idé og teste selvbruningsdråpene fra Clarins. Fordi du blander ut en veldig lite mengde selvbruning med krem, som gir en mindre effekt umiddelbart en tradisjonelle selvbruningsprodukter, luker det også mindre.

Om du vil ha et kjappere resultat kan du enten går for en klassisk selvbruning eller produkter som gir farge umiddelbart. Det finnes nemlig produkter både til ansikt og til kropp som jukser til en farge umiddelbart. Til kropp har vi for eksempel Lancaster sin BB-cream for Body, til ansikt er min favoritt Sensai Bronzing Gel.

4. Tilfør glød

Det som aller best henter frem eller forsterker en solbrun farge er glød! Shimmer i varme gulltoner gjør huden gyllen og det finnes produkter for både kropp og ansikt som tilfører dette. Til kropp er nyheten Karma Body Shimmer Oil fra Rituals er helt nydelig på, med små gullfargede glitterkorn gir den en gyllen glød! Perfekt å bruker på legger, armer og decollete:

Til ansikt er klassikeren Terracotta Light fra Guerlain en absolutt favoritt, farge 03 er gyllen i tonen. Legg pudderet på kinnben, nese, panne og hake for en naturlig solkysset look. Den er så fin på!

Relaterte artikler

Liker du Marc Jacobs Daisy?
TaxfreeHanne

Liker du Marc Jacobs Daisy?

Marc Jacobs Daisy har vært blant våre mest solgte damedufter i over 10 år. Dens fruktige blomsterduft er populær, men det finnes flere parfymer med samme type karakter om du er ute etter å variere litt. Under finner du 3 alternativer: