Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Liker du Marc Jacobs Daisy?

Marc Jacobs Daisy har vært blant våre mest solgte damedufter i over 10 år. Dens fruktige blomsterduft er populær, men det finnes flere parfymer med samme type karakter om du er ute etter å variere litt. Under finner du 3 alternativer:

Lukten av markjordbær, grapefrukt og fiol er det som virkelig kjennetegner Daisys karakter. Det gjør parfymen lett syrlig og samtidig søtlig, fiol har en søtlig blomsterduft med tilfører også noe pudrete. Det gjør at Daisy for mange ikke oppleves som kvalmende søt men renere og mer balansert. Når parfymen har fått sitte litt på huden kan man kjenne musk og vanilje fra bunnoten. Det gjør at Daisy blir dypere og varmere og sitter godt på huden. Alt i alt lukter Daisy søtlig, saftig, solvarm og positiv. Den lukter litt som solvarm hud i en sommerkjole, leken og pudrete delikat på samme tid. Den fruktige og feminine dynamikken i Diay kan vi også finne i andre parfymer, med større og mindre variasjoner.

Alternativ til hverdags:

Man skulle kanskje ikke tro at Chanel kunne by på de rene og delikate duftene til hverdags, men flere av parfymene i Chanceserien kan beskrives akkurat slik. Chanel Chance Eau Tendre i eau de Toilette tilhører i likhet med Daisy den fruktige og florale duftfamilien, dog med et større preg av sitrus. Kvede og sitron i toppnoten gjør Eau Tendre enda syrligere og mer krystallklar og kald enn Daisy. Hyacinth og sjasmin tilfører det feminine og sofistikerte, mens musk, iris og amber i bunnoten tilfører det veldig pudrete og samtidig varme. Eau Tendre lukter nydusjet og rent, hakket renere enn Daisy. Mens Daisy er mer utadvendt og fnisete, er Eau Tendre hakket mer Intim og rolig. Om du liker det rene og pudrete ved Daisy, det feminine, er dette et godt alternativ for deg. Også om du syns Daisy blir hakket for søtt i hverdagen.

Kveldsvariant:

Om du syns Daisy kan bli litt for lett til kveldsbruk eller vintersesongen kan du teste ut Viva la Juicy fra Juicy Couture. Den har mange av de samme duftnotene som Daisy: ville bær, gardenia og sjasmin. Allikevel er Viva la Juicy langt dypere, varmere og enda søtere enn Daisy. Lukten av vanilje, karamell og pralin i bunnoten gjør Viva la Juicy nesten spiselig og veldig avhenighetsdannende. Det er nesten så man kan få vann i munn av å lukte på denne! Viva la Juicy lukter litt som at Daisy skal ut på byen.

Lukten av høststrikk:

Burberry Her tilhører også den fruktige og florale duftfamilien, men hakket mer spiselig enn Daisy, hakket mindre spiselig enn Viva la Juicy. Som Daisy, lukter også Burberry Her av jordbær, men i kombinasjon med bringebær, skogsbær, solbær og sitrus. Toppnoten er derfor enda mer energisk og fasettert i denne parfymen. Dufthjertet består av nøyaktig det samme som hos Daisy, av fiol og sjasmin. I bunnoten til Burberry Her finner vi patsjuli, i tillegg til vanilje og musk som vi også finner i Daisy. Basert på ingrediensene kan det kanskje virke som at Burberry Her er urovekkende lik Daisy. Men Burberry Her er akkurat hakket mørkere og mer nyansert, sofistikert og mystisk. Mens Daisy lukter litt sommerkjole, lukter Burberry Her mer høststrikk eller passende nok som en varm og trygg trenchcoat. Burberry Her er hakket mørkere og diggere på den måten at den pirrer nesa litt mer. Men jeg opplever absolutt ikke dette som en kveldsduft, ikke som tung og kraftig. JEg syns Burberry Her lukter som en kul, leken, smart og raus dame. Hakket mer voksen enn Daisy, men langt ifra gammel. Et godt alternativ om du liker duften av Daisy men syns den blir for flyktig og enkel.

Burberry Her
Burberry
50 ml

Burberry Her

779
NOK
Burberry Her
Burberry
100 ml

Burberry Her

1029
NOK

Relaterte artikler