Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Høstens parfymetrender

Hver høst slippes en mengde nye parfymer, hvilke av årets nyheter passer deg best?

Første september er en typisk slippdato for parfymer. Noen av høstens nyheter kommer tidligere, noen senere, men de aller fleste er nå på plass i butikkhyllene. Når vi ser på alle parfymenyhetene denne høsten kan vi grovt dele de inn i to kategorier: Hverdagsparfymer og kveldsparfymer. Forstå meg rett, ingen parfyme i verden er fungerende kun på dagtid eller bare etter det har blitt mørkt. Men det forteller noe om stemningen til en duft, hvilken følelse parfymene uttrykker. Hverdagsparfymene oppleves som rene, delikate, rolige og mer intime, mens kveldsduftene uttrykker gjerne mer varme, sensualitet og dybde. Men det er da virkelig lov å uttrykke varme og sensualitet i hverdagen også, det handler om å finne en parfyme som passer personligheten og humøret ditt!

Tilbake på jobb:

Vi er for lengst tilbake til hverdagen etter sommerens eventyr og trenger en parfyme som matcher det faktum. Vi trenger en parfyme i hverdagen som oppleves som ren og lite påtrengende, men samtidig varmere enn hva hverdagsparfymene kanskje var i vår. Vi begynner jo sakte men sikkert å dra frem høstgarderoben, vi bytter ut sommerkjolene med ullgensere, birckenstocksa med støvletter og olajakka med en trenchcoat. Det er akkurat med parfyme som med klærne om høsten, vi trenger noe varmere og tryggere, men kanskje noe som samtidig minner oss om sommerens lyse dager.

Roser er røde

Idôle
Lancôme
25 ml

Idôle

419
NOK

Denne høsten ser det ut til at parfymeindustrien har omfavnet den klassiske rosen i de nye hverdagsduftene. Mairose, tyrkisk rose og bulgarsk rose ser vi i hjertet til mange av nyhetene. Rose lukter selvsagt feminint, men også pudrete og noen ganger nesten fruktig. Rose er blant annet Lancômes blomst, de har til og med en rose i sin logo. Nettopp rose er det de også omfavner i sin nyeste duft «Idôle», som lukter aller mest av både tyrkisk rose og mairose. I tillegg lukter den pære i starten og sjasmin og vanilje i dybden. Det gjør denne duften til en ekstremt feminin, leken men også delikat duft. Den har en glød og utstråling  som kan minne om sommerens lys. Den lukter en lett bluse på det som fremdeles er en solbrun hud.

Ren rose

Chloé har lansert en nykommer i sin klassiske parfymeserie, «L’Eau Chloé», som i tillegg til rose lukter av magnolia, litchi og grapefrukt. Det gjør at denne varianten omfavner det fruktige ved rosen som gjør den lett saftig og syrlig. Allikvel gjør musk den mer pudrete og sluttresultatet er at den lukter som rosevann på huden.

Chloé L'Eau
Chloé
50 ml

Chloé L'Eau

719
NOK

Rocka rose

Twilly D’Hermès eau Poivrée er et langt navn for en søt liten parfyme, men la deg ikke lure av den lille parfymeflakongen. Denne nye varianten av Twilly har nemlig en sterk personlighet! Denne omfavner også rose, men sammen med rød pepper, syltet ingefær og tuberose. Det gir denne parfymen en helt annen varme enn de to forrige, dypere og mer utadvendt. Rødt pepper og ingefær tilfører noe røft og pirrer nesen. Twilly D’Hermès eau Poivrée lukter som en varm og grovstrikket genser med skinnjakke over.

Issey Miyake har også benyttet seg av kombinasjonen rose og rødt pepper, dog i en lettere variant enn hos Hermès. Sjekk den ut om du syns Twilly D’Hermès eau Poivrée blir for varm og sødmefull for deg:

Chanel 24/7:

Chanel har i høst lansert en Essence av Gabrielle Chanel, hvor duftingrediensene er de samme som i originalen. Det vil si at denne parfymen også lukter av appelsinblomst, ylang-ylang, sjasmin og tuberose. Men sistnevnte er i denne Essencen ganget med ti, noe som gjør duften langt dypere, varmerere og mer solar enn originalen. Tuberose er kjent som en ekstremt animalsk men også kremet duftnote, mystisk og fortryllende, nærmest avhengighetsdannende. Denne duften omsvøper og varmer som kashmir, perfekt for høsten! Dette er en duft som funker like godt til dagtid som på kvelden, den er feminin, blomstrete, varm og litt mystisk. Ikke minst har Essencen den karakteristiske sjelen bare Chaneldufter har.

 

 

 

 

 

 

Parfyme til mørke kvelder:

Særlig til de mørke og kalde høstkveldene ser vi etter varme parfymer som omfavner oss. De kan være mot det vaniljesøte og sensuelle eller mer mot det røffe og skarpe. Om vi ser etter en parfyme til hjemmekvelder under pleddet i sofaen med kjæresten eller en parfyme til å dra ut på byen med.

I likhet med Chanel har også Bvlgari omfavnet tuberose denne høsten, men på en mørkere måte i Splendida Tubereuse. Bvlgari har pakket tuberose inn i solbærsirup, vanilje og myrra som virkelig gir denne parfymen en helt unik karakter. Det læraktige og animalske ved tuberose balanseres av en varm og sensuell vanilje, slik at parfymen ikke oppleves som skarp selv om den er kraftfull. Duftens dybde gir den også varighet. Denne parfymen lukter mørke selskapsklær i lukrative tekstiler, smokey eyes og sene kvelder. Fantastisk dyp og innbydende, men allikevel mystisk og intim.

Kaffedate

Vanilje er en klar gjenganger i de fleste nyheten for dame, Hugo Boss The Scent for Her Absolute er intet unntak. Det som gjør akkurat denne vaniljeduften unik er at den omfavner sødmen med plomme dyppet i honning, samtidig som kaffe og vetiver står i klar kontrast til denne myke siden med sine jordaktige, bitre, mørke og røkte sider. Dette skaper en dynamikk som pirrer nesa og tiltrekker seg oppmerksomhet. Denne lukter helt klart «den lille» sorte og rød leppestift!

Libre betyr frihet

En tydelig trend i damedufter de siste årene er at de gir slipp på det typiske feminine og omfavner det vi tidligere har ansett som maskuline duftnoter. Vi er i ferd med å slette den tradisjonelle oppfatningen av hva damer skal lukte, vi finner for eksempel rose i herredufter og lavendel i damedufter. For hvorfor kan ikke men lukte pudrete og rent og damer røft og hardt? Lavendel er nettopp hovedingrediensen i årets storlansering fra Yves Saint Laurent: Libre. Her finner vi lavendel både i toppnoten og hjertenoten, akkompagnert av solbær, appelsin, appelsinblomst, sjasmin, sedertre, amber og vanilje. Libre er dermed en ekstremt rik og nyansert duft, full av dynamikk. Lavendel tilfører her noe aromatisk stimulerende, krystallklart og sylskarpt som gir enorm styrke og energi til parfymen. Appelsinblomst, solbær og appelsin gjør den varmere og mer søtlig. Denne parfymen lukter energi, råskap, sensualitet og trygghet. Den blir lagt merke til på kveldstid, men absolutt egnet også til hverdags. Dette er en duft for deg som vil skille deg ut og bli lagt merke til, samtidig er parfymen veldig avhengighetsdannende. Libre lukter girlpower!

Lavendel + vanilje = sant

Guerlain har i flere år allerede omfavnet lavendel i duft for dame og i høst lanseres den mest sensuelle komposisjonen så langt. Mon Guerlain Intense lukter av lavendel satt sammen med vanilje, med en bunnote av patsjuli. Dette gjør parfymen energisk men også ekstremt dyp, søtlig og sensuell. Vaniljenoten gir nærmest vann i munnen, mens patsjuli legger til en jordaktig røff dimensjon. Fantastisk balansert på og innbydende. Perfekt som dateduft eller til glede for kjæresten.

Relaterte artikler