Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Våre topp 5 solkrem anbefalinger

Det finnes et hav av solkremer og det kan være vanskelig å velge riktig solkrem til riktig bruk. Her har vi listet opp våre topp 5 solkremanbefalinger.

topp 5 anbefalinger
Anbefalt av vår opplæringsansvarlig Hanne Sundby, også kjent som TaxFreeHanne. Følg hennes YouTube-kanal.

1. P20, SPF 30

En absolutt favoritt for badeferien.  Jeg smører meg et kvarter før jeg skal ut, smører godt på, så solfiltrene varer lenge! Jeg kan bade og svette, og det holder allikevel å smøre meg på nytt ca hver 3. time. Jeg har aldri blitt solbrent med P20!

2. Shiseido, Wetforce Sun lotion, SPF 30

Jeg testet Wetforce-serien til Shiseido i påsken i fjor, fordi den lover å ikke bare være vannfast og svetteresistent, men at UV-filtrene faktisk aktiveres ytterligere i kontakt med vann og fukt. Den passer derfor perfekt til de gangen du skal være aktiv ute i solen. Jeg testet den på langrennsturer og den beskyttet huden optimalt igjennom hele turen på flerre timer. Dette er solkremen jeg alltid bruker når jeg skal ut på langrenn eller sykkel i marka! Teksturen er fantastisk, trekker raskt inn og kan brukes både på kropp og i ansikt!

3. Lancaster, Silky Milk Sublime tan, SPF 15

Lancaster er virkelig eksperten på solbeskyttelse! Ikke bare beskytter kremene mot UVA- og UVB-stråler, men også mot infrarøde stråler. Stadig mer forskning viser at også infrarøde stråler er skadelig for huden, og huden eldes raskere ved høy eksponering. Samtidig som Lancaster tilbyr fantastisk beskyttelse, stimulerer kremene melaninet i huden for en langvaring og dyp tan! Dette er solkremen jeg bruker når jeg slikker sol i parken, og i andre settinger hvor jeg bader mindre og er lite aktiv.

4. Rudolph Care, Sun for Kids Body Lotion, SPF 30

For mindre barn hadde jeg valgt denne solkremen. Den er laget for barn, det er en mild og vannfast solkrem for barn i tillegg er den parfymefri. Husk: barns selvbeskyttelse for sol er ikke ferdig utviklet, og barn trenger derfor ekstra god hjelp fra solbeskyttelse for å unngå å bli brent og skade huden. For hver gang man blir solbrent, øker sjansen for å utvikle hudkreft.

5. Rudolph Care, Organic Sunstick, SPF 50

Rudolpc Care tilbyr så naturlig solbeskyttelse man kan få, uten at det går utover solkremens evne til å beskytte huden din optimalt. Solproduktene er svanemerket, det vil si at produktene sparer miljøet og er trygge for deg å bruke. For å bli svanemerket kan solbeskyttelse kun bruke solfiltre som består av ingredienser som ikke finnes på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer eller ingredienser som er klassifisert som allergener. Denne stiften er GENIAL for mindre områder som er ekstra ømfintlige eller som ofte er eksponert for solen: øreflipper, nese og lepper. Ikke minst er den perfekt for å beskytte tatoveringer i solen!

OBS!

En håndfull solkrem er passe for en voksen kropp, 20-30 ml (en shot). Brukes andre konsistens som gele, spray eller lette lotions vil man trenge noe mindre. Her er det lett å gjøre feil. Smører man for lite vil ikke solkremen gi optimal beskyttelse.

 

Relaterte artikler

Solbeskyttelse_
Solbeskyttelse

Hvorfor skal vi bruke solkrem?

Vi kjenner at humøret er på topp når solen skinner. Hormonene og hjernen påvirkes av solstrålene på netthinnen og endorfiner utløses. Sola gir oss mye godt, men det er veldig lett å bli brent. Husk derfor å smøre deg godt med solkrem

Solkrem barn
Solbeskyttelse

Solkrem til barn

Barn opp til tenåringsalderen har en skjørere hud enn voksne. Huden er svært sensitiv for sol og trenger derfor ekstra god beskyttelse. For å unngå reaksjoner og utvikling av allergier bør barns hud skånes for allergener i solkrem. Barn har også et høyt aktivitetsnivå  når de er i solen. De trenger derfor en solkrem som tåler både bading, håndkletørking og fysisk aktivitet.