Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Hvorfor skal vi bruke solkrem?

Vi kjenner at humøret er på topp når solen skinner. Hormonene og hjernen påvirkes av solstrålene på netthinnen og endorfiner utløses. Sola gir oss mye godt, men det er veldig lett å bli brent. Husk derfor å smøre deg godt med solkrem

Solbeskyttelse_

Er solstråler farlige?

Noen av solstrålene gir oss det viktige D-vitaminet. Dette vitaminet styrker benstrukturen, øker immunforsvaret og forebygger sykdom. Så med andre ord, du trenger solens positive effekter. For å nyte godt av disse er det viktig at du bruker riktig solkrem mot solens dårlige virkninger. Solen sender ut flere ulike stråler og noen av disse er er skadelig for huden, nemlig UVA, UVB og infrarøde stråler. Dette er de som gjør deg brent, påvirker aldringsprosessen og kan gi farlige hudsykdommer.

 

UVA- stråler: A for Aldring av Huden

UVB- stråler: B for brennende/brun hud

Infrarøde stråler: Trenger lengst ned i huden og fører med seg frie radikaler som angriper hud-cellenes DNA

 

Det fine er at det finnes solkrem som fungerer, så lenge vi bruker den riktig. Hudpleie med solfaktor er løsningen. Men i et hav av forskjellige varianter er det ikke lett å vite hva du skal velge. Les mer under om hvilke solkremer som passer når og til hva.

Huskeregel ved bruk av solkrem på kroppen!

Det finnes mange forskjellige merker og typer solkrem for kropp. En huskeregel for alle er å påføre solkrem regelmessig! Du bør smøre deg 10-20 minutter før du har tenkt deg ut i solen slik at filtrene trekker seg ned og blir sterkere. Husk også å påføre solkrem underveis og ikke minst etter at du har tatt deg en dukkert.

Relaterte artikler

Solkrem barn
Solbeskyttelse

Solkrem til barn

Barn opp til tenåringsalderen har en skjørere hud enn voksne. Huden er svært sensitiv for sol og trenger derfor ekstra god beskyttelse. For å unngå reaksjoner og utvikling av allergier bør barns hud skånes for allergener i solkrem. Barn har også et høyt aktivitetsnivå  når de er i solen. De trenger derfor en solkrem som tåler både bading, håndkletørking og fysisk aktivitet.