Profil

Handlekurv

Solkrem om vinteren: Perfekt for påskefjell og skitur

Selv om det er vinter bør du beskytte huden mot skadelig UV-stråling når det er fint vær.

null

Sola på vinterfjellet kan være overraskende sterk. Ikke bare er du nærmere sola når du er på fjellet, snøen reflekterer også de skadelige UV-strålene. Derfor er det viktig å huske på solkremen når du skal ut på skitur eller skal sitte ute i solveggen – spesielt når det nærmer seg påske og vår.

Velg høy faktor til ansiktet

Når huden er vinterblek og ikke vant til mye eksponering for sol, er det ekstra viktig å beskytte med høy faktor. Kreftforeningen anbefaler å bruke minimum SPF 15.

Vannfast solkrem ved høy aktivitet

Lang skitur i sola? Om du skal være i aktivitet og svette bør du velge en vannfast solkrem som sitter godt og er vann- og svetteresistent. Det finnes til og med solkrem som styrkes når den kommer i kontakt med vann.

Vi har noen ulike serier som er spesielt tilpasset bruk under fysisk aktivitet på fjellet!

God beskyttelse til ansikt

Anthelios Invisible ultra-resistant fluid fra La Roche-Posay er en ultralett solkrem til ansiktet, som også kan brukes rundt øynene. Den har en høy beskyttelse og er svært svette- og vannresistent. Denne solkremen er så mild at den kan brukes av hele familien:

Solkrem til skituren

Riemann P20 Face Cream er en ekstremt holdbar solkrem til ansikt. Solkremen har fotostabile solfilter som varer i opp til 10 timer og kremen er svette- og vannresistent. Det betyr at du ikke behøver å smøre deg mer enn én gang om dagen, perfekt før en tur i bakken eller en lenger skitur. Husk bare å smøre deg et kvarter før du går ut døren, med en generøs mengde.

Ta vare på leppene

Leppene trenger beskyttelse mot både kaldt vær og solstråler. Solstiften fra Rudolph Care har en høy SPF og pleier leppene samtidig.

Ikke glem øynene

øynene er særlig viktig å beskytte på påskefjellet. Det direkte sollyset kan skade, i tillegg eksponeres øynene for UV-stråler og lys som refekteres av snøen. Om du skal være aktiv ute i snøen, er disse brillene fra Oakley perfekte. Prizm Snow Black Iridium linsene slipper kun igjennom 5,5 % sollys når det ikke er en sky på himmelen og øker kontrastene i snølandskapet rundt deg.

31 Dec 2017

Skrevet av