Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Hva er naturlig og økologisk solkrem?

Naturlige hudpleieprodukter er veldig i vinden. Men får man tak i helt naturlig eller økologisk solkrem?

Naturlig solkrem

Finnes det egentlig økologisk solkrem?

Det er ikke mulig å lage en «økologisk» solkrem som møter EU’s regulering av solkrem og SPF. «Økologisk» betyr at den er eco-sertifisert, det kan du lese mer om her.

For å bli sertifisert av Ecocert må alle solfiltre være økologiske, men det er altså sånn at det ikke er mulig å produsere økologiske solfiltre som også følger EUs anbefaling om SPF-beskyttelse. Derfor kan vi si at det ikke lages økologisk solkrem i Europa, men kun i statene hvor bestemmelsene er helt annerledes og begrepene brukes løst. 

Vi sier heller naturlig solkrem.

Naturlig solkrem med det nordiske Svanemerket

Selv om solkrem aldri kan være 100% økologisk, kan den være 100% naturlig. Og en stor andel av ingrediensene kan fint være økologisk, som hos for eksempel Avivir.

Det som er positivt med naturlig solkrem – som for eksempel solproduktene til rudolph og avivir, er at de gjerne er svanemerket, og derfor milde både mot havet, miljøet og menneskekroppen.

For å bli svanemerket kan solkremen kun bruke solfiltre som består av ingredienser som ikke finnes på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer eller ingredienser som er klassifisert som allergener.

 

Usikker på hvilken solfaktor du bør velge?

Les mer om solfaktor her

Vårt utvalg naturlig solkrem

Rudolph Sun

Rudolph Sun lages av aktive naturlige ingredienser, spesielt valgt ut for riktig pleie for huden i solen mens de beskytter mot farlige UVA- og UVB-stråler. Produktene er 100 % fri for parabener, syntetisk parfyme, eteriske oljer og allergifremkallende parfymestoffer. 

Rudolph Sun og Rudolph Sun Kids inneholder mellom 20 og 25 prosent økologiske ingredienser. Det høres kanskje ikke så mye ut, men for eksempel teller ikke vann som en økologisk ingrediens, men en naturlig ingrediens.

Rudolph Sun sine solprodukter er også «Very Water resistant» – Du kan altså bade i 4×20 minutter før solbeskyttelsen til solkremen svekkes. Merk at mye håndkletørking kan føre til at solkremen tørkes av og gir mindre beskyttelse

 

Se alle produkter fra Rudolph Sun

3 produkter

Naturlig solkrem for barn

1 produkt

Naturlig aftersun

Relaterte artikler

handlelisten til syden fra tax free
Solbeskyttelse

Handleliste for deg som skal til syden

Vi har vel alle kjent på stresset når storfamilien skal på sydentur. Da kan det være lurt å være forberedt til turen gjennom taxfreebutikken, og vi har laget en handleliste til sydenturen for deg. Her finner du ti ting som kan være lurt å ha med på tur.