Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Solkrem til barn

Barn opp til tenåringsalderen har en skjørere hud enn voksne. Huden er svært sensitiv for sol og trenger derfor ekstra god beskyttelse. For å unngå reaksjoner og utvikling av allergier bør barns hud skånes for allergener i solkrem. Barn har også et høyt aktivitetsnivå  når de er i solen. De trenger derfor en solkrem som tåler både bading, håndkletørking og fysisk aktivitet.

Solkrem barn

Dette må du se etter når du velger solkrem til barn:

Høy solfaktor

Fordi barns hud ikke er ferdig utviklet eller vant med sol, er den ekstra sensitiv for farlige solstråler. Barns hud bør derfor beskyttes godt med solkrem med høy solfaktor. Barn må ha minimum solfaktor 30. Solfaktor 50 der solen er sterkere. Du kan lese mer om solfaktor og UV-indeks her.

Vannresistent solkrem

Barn er som regel aktive under solen og bader mye. Derfor er det viktig at solkrem til barn er vannresistente, slik at solfaktoren ikke blir dårligere i vann. Om det står på solkremen at den er vannresistent betyr det allikevel ikke at du kan bade i uendelig tid. Det finnes to klassifiseringer:

«Water Resistant» – UV-filtrene i solkremen tåler 2×20 minutter bading før solbeskyttelsen er betydelig redusert.

«Very Water Resistant» – Du kan bade i 4×20 minutter før solbeskyttelsen i solkremen er svekket.

Husk at det ikke bare er bading som kan svekke beskyttelsen i solkrem, men også håndkeltørkingen etter bad. Dette gjelder spesielt solkrem for barn, ettersom de ofte inneholder fysiske UV-filtre. De blir liggende på utsiden av huden og gjør at du kan tørke de bort med et håndkle.

Solkrem som er mild mot huden

Du må tenke litt ekstra etter hvilke ingredienser solkremen for spesielt små barn inneholder. Både hormonsforstyrrende stoffer som parabener og allergener bør unngås. Se etter svanemerkede solkremer. Svanemerkede solkremer har ikke UV-filtre som står på EU’s liste over mistenkte hormonforstyrrende stoffer eller klassifiserte allergener.

Vi har både Rudolph Care for Kids og Avivir for Kids som er svanemerket.

Solkrem spesielt egnet for barn har påskriften Kids/for children og er ofte merket med en tegning av barn.

I tillegg til å bruke solkrem er det viktig å beskytte barn med solhatt og solbriller. Ta gjerne en pause fra solen midt på dagen og bruk en parasoll på stranden.

Relaterte artikler