Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Den perfekte solbrillen til langrenn

Våren nærmer seg med stormskritt og i skiløypene mange steder er det nå klassisk påskeføre. I løypene ligger fremdeles snøen og solen skinner. Hvilken solbrille er egentlig best for påskens turer?

Solen skinner og det blir ikke bare varmere å gå på ski, men også mer utfordrende å orientere seg i skisporet. Solstrålene skinner i øynene og gjør det vanskelig å se. Strålene fra solen skinner direkte inn i øynene, i tillegg til strålene som reflekteres fra snøen. Visste du at at våt snø reflekterer enda mer sollys enn tørr puddersnø? Det gjør det vanskeligere å orientere seg i snølandskapet, fordi lys fra snøen reflekteres inn i øynene. Det er vanskelig å registrere detaljer og kontraster. Både lyset i seg selv og UV-strålene fra solen kan også skade øynene.  I typisk påskevær trenger vi altså en solbrille som beskytter øynene våre for særdeles sterkt lys og UV-stråling, og som kan hjelpe oss med å se omgivelsene bedre.

Oakley Radar EV Path med Prizm Snow Black Irridium linse er en optimal solbrille for langrennsturer i påsken. Linsen er særdeles mørk (4N) og slipper kun inn 5,5% lys. Men selv om brillen slipper inn lite lys, betyr det ikke at du vil se omgivelsene mørkere. Oakley Prizm teknologi slipper igjennom flere farger, uten å slippe igjennom lys, slik at du får et skarpere bilde av omgivelsene. I stedet for å slukke lyset helt, forsterker Prizm linsene konstrastene og sikten blir klarere. I denne brillen sitter det en Prizm Snow Black Irridium linse, som er spesielt utviklet for aktivitet i sterkt sollys og snø. Linsen har 100% beskyttelse mot UV-stråler.

I tillegg til å beskytte øynene og gjøre synsopplevelsen i sporet optimal, sitter denne brillen godt på hodet. Rammen er lett, og gummien i neseputen og på brillestengene sikrer at brillen ikke glir. Små hull øverst i linsen slippr ut luft, slik at brillen ikke dugger når du blir varm.

God tur! Ikke glem solkrem!

Relaterte artikler