Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Slik finner du den beste solkremen

Du skal i solen og du vet du må kjøpe solkrem. Men hvordan vet du hvilken du skal velge?

Beste solkremen

Den beste solkremen for deg er den som er tilpasset dine behov. For det finnes nemlig ikke en solkrem som er best på absolutt alle områder.
Hva du skal gjøre i solen og hvor du skal avgjør hvilken solkrem som fungerer best. For om du skal stå på ski i vintersolen eller ligge å sløve på en strand er jo solforholdene helt forskjellige.

Derfor er det et par ting du må spørre deg selv om før du velger solkrem.

Hvor skal du og hva skal du gjør der?

Er det en badeferie eller fjelltur? Jo nærmere ekvator du er jo sterkere er solen. Det vil si at du du trenger mer og oftere beskyttelse jo lengre sør du kommer.

På en badeferie trenger du en solkrem for hele kroppen. Man ligger gjerne å sløver i sola hele dagen og derfor trenger man en solkrem som beskytter godt mot den sterke solen. Det er en fordel om solkremen er vannfast og/eller svetteresistens da man ofte tar seg et bad for å kjøle seg ned, eller man er aktiv og blir svett. P20 fra Riemann er en sikker vinner til badeferien, der du i tillegg er aktiv. Den er svetteresistens og vannfast samtidig som en påføring holder deg beskyttet i opp til 10 timer. Du kan velge mellom krem og spray variant, alt etter hva du liker av konsistens.

Ønsker du å oppnå en dyp brunfarge samtidig som du beskytter huden er Lancaster Suncare Satin Sheen Oil Fast Tan Optimize eller Piz Buin Tan & Protect Dry Oil Spray SPF 15 den beste solkremen for deg. Den beskytter mot UVA- og UVB-stråler samtidig som den forlenger og effektiviserer hudens naturlige produksjon av melanin (fargestoffet i huden).

Skal du fjelltur er det gjerne ansiktet som får gjennomgå av solstrålene. Solen er sterk på fjellet, og det er vel flere av oss som har opplevd å få brillemerker etter noen timer i påskesola. Snørefleksjonene er sterke og i tillegg er huden er oftere lysere enn hva den er på sommeren. Så her er den beste solkremen en som er tilpasset vintersol og har høy faktor. Hos oss finner du Mountain serien fra Piz Buin tilpasset vintersol.

Er miljøspørsmålet like viktig for deg som å være beskyttet er Rudolph Care og Avivir solkrem merkene du bør sjekke ut. De er skånsomme mot både kropp og natur og gir en god beskyttelse. Både Rudolph Care og Avivir er godkjent av Svanemerket, samtidig innholder Aviviro økologisk Aloe vera.

Hvilken hudtype har du?

Lys hud er mer utsatt for å bli brent enn mørk hud. Så hvor lysere hud du har jo høyere faktor må du bruke. Vi anbefaler alle uansett å bruke minst solfaktor 15.

Er du solsensitiv, blir lett rød og får utslett? Da kan Piz Buin Allergy være den beste solkremen for deg. Det er en serie tilpasset nettopp en solsensitiv hud. Utviklet av Piz Buin i samarbeid med dermatologer. En av ingrediensene er Calmanelle som styrker hudens motstandsdyktighet som gjør at du tåler solen bedre. Solkremmerket Avivir fører også solkremer som motvirker soleksem. Det samme gjør Vichy og La Roche Posay.

Bruk nok solkrem

Når du har gått igjennom spørsmålene og funnet den solkremen du vil ha må du huske å smøre på nok solkrem. Den største feilen man gjør når det kommer til solkrem er å bruke for lite. Man skal bruke en håndfull solkrem til en voksen kropp, ca 20-30 ml.

Husk aftersun

Aftersun er helt essensielt for å roe ned og stoppe brenningprosessen etter soling. Påfør aftersun umiddelbart etter soling, slik at de aktive ingrediensene stopper brenningprosessen. Riktig og jevnlig bruk av aftersun vil være med på å bevare brunfargen du har bygget opp.

Relaterte artikler