Profil

Handlekurv

Å velge solkrem etter destinasjon og formål

Det er utrolig viktig med god solkrem på reise når man skal oppholde seg i solen. Ved riktig beskyttelse unngår man å bli solbrent og tidlig aldring av huden, samtidig som man forebygger sjansen for hudkreft. Men i denne jungelen av solkrem, hvilken bør man velge?

null

Det viktigste er å tenke på med solkrem på reise er preferanser og reisens formål i forhold til soleksponering. Man bør tilpasse solkremtype etter om man ønsker å sole seg mye, bade ofte, være fysisk aktiv eller om man skal på storbyvandring.

Solferie

Den beste måten for å oppnå en varig brunfarge er å beskytte godt og tilføre fukt ofte etter endt soling. Det finnes også solkremserier som akselererer bruningsprossessen og hjelper huden å holde på oppnådd brunfarge. Lancaster sine solkremer har Tan Activator Complex som gir hurtigere, jevnere og dypere brunfarge, i tillegg til at den hjelper huden å holde seg hydrert for å unngå uttørking. Se vårt utvalg av Lancaster her.

Badeferie

Dersom du skal på skikkelig badeferie i basseng eller på stranden er det viktig å finne en solkrem som er vannfast nok til å fremdeles beskytte mot stråling etter bad. P20 er allerede mange nordmenns favoritt, nettopp fordi den er ekstremt vannfast og beskytter godt, uten å føles klebrig. Den fås i krem, melk og oljespray, alt etter hva du selv foretrekker. Se vårt utvalg av P20 her.

Aktiv ferie

Fler og fler ønsker å bruke ferien sin til fysisk aktivitet. Mange drar for å sykle langs veiene på Gran Canaria, spille tennis i Kroatia, Golf i Spania eller ønsker å drive med annen sport, rundt om i verden. Når man trener ute i sola er man ekstra utsatt for solskader. Man svetter mye, er varm og solen kommer fra alle vinkler. Det er derfor lurt å investere i en god sportssolkrem som absorberer svette og olje, samtidig som den beskytter mot solen og dens stråling. Sportssolkremene fra Shiseido inneholder en Wet-Force Teknologi som gjør at UV-beskyttelsen blir forsterket når huden kommer i kontakt med vann eller svette. Denne solkremen kommer som vanlig solkrem i kremform, kjølende mist i sprayform og farget bb-krem. Se vårt utvalg fra Shiseido her.

Storbyferie

Sist men ikke minst er det mange som drar på storbyferier hvor hensikten ikke nødvendigvis er å oppnå brunfarge og bading. Men man trenger likevel å være beskyttet. Solkrem er minst like viktig i storbyen som på stranden. Du bør ha en solkrem til kroppen, og en egen solkrem egnet for ansiktet. For å beskytte mot solbrenthet, pigmentflekker og tidlig aldring. Det er viktig å være ekstra nøye med nese, lepper, kinnben, ører, skuldre og bryst, det er nemlig her solen ofte treffer når man vandrer gatelangs. Solkremer til ansiktet trenger ikke gjøre huden hvit og fet, opplever man dette har man ganske enkelt valgt feil krem. Man kan få solfaktor til ansiktet i mange former. Det finnes krem, gel, olje, pudder, foundation og en stor favoritt: ansiktsspray. Biotherm har en ansiktsspray som kjennes fantastisk ut mot huden, den kjøler, hydrerer og beskytter med faktor 50. Den er vannfast og har en utrolig frisk og oppkvikkende duft. Vårt utvalg av solkrem fra Biotherm finner du her.


Til slutt er det viktig å poengtere at selv om man bruker solkrem er det viktig å ta pauser fra solen, spesielt når solen er på sitt sterkeste. I tillegg bør man bruke riktig bekledning av solhatt og solbriller for optimal beskyttelse. Det er aldri for sent å tilegne seg gode vaner når det kommer til sol, og dette er noe man absolutt vil få igjen for senere.

30 Dec 2018

Skrevet av