Profil

Handlekurv

Veganske produkter på Tax Free

null

Hos oss på Tax Free har vi produkter for alle forskjellige reisende. Om du er veganer eller opptatt av dyrevelferd, bør du lese videre.

For noen er en vegansk livstil kanskje oppfattet som en trend, men selv skjønnhetsbransjen har merket at dette er et marked som trenger oppmerksomhet. Spesielt unge mennesker vil ha bærekraftige produkter som ikke er testet på dyr, og som ikke inneholder ingredienser av animalsk opprinnelse.

Veganske produkter

Et helt vegansk produkt er ikke testet på dyr, og inneholder ingen stoffer av animalsk opprinnelse. I dag finnes det flere ingredienser som tidligere har vært av animalsk opprinnelse som nå enten er syntetiske eller plantebasert. I sminke og hudpleie er uønskede ingredienser typisk honning, bivoks eller lanolin. Sminkekoster er ofte laget av dyrehår, så for en person som følger en vegansk livsstil er det viktig med syntetiske koster.

Cruelty-free produkter

I likhet med veganske produkter er cruelty-free produkter ikke testet på dyr. Produktene kan inneholde ingredienser av animalsk opprinnelse som honning, bivoks, lanolin og lignende. Produktet er fortsatt laget med tanke på dyrevelferd, og ingrediensene av animalsk opprinnelse er etisk skaffet. Det vil si at ingen dyr var drept eller skadet kun for å skaffe ingrediensene. I EU er det forbudt å teste kosmetiske ingredienser på dyr, men det finnes land hvor myndighetene tillater eller krever at produkter skal være dyretestet. Selv om det i dag er få skjønnhetsmerker som åpent sier de tester på dyr, forekommer det at de sender sine produkter til land som tillater dyretesting. Dette er en prosess som blir avviklet og flere merker som selger til disse landene er med på å støtte avvikling og/eller finne bedre, dyrevennlige alternativ. Målet ser til å fullføres innen 2020!

Om et produkt er merket med Vegan Trademark kan du være trygg på at produktet er vegansk. Et produkt trenger ikke nødvendigvis å være registrert under Vegan Trademark for å være vegansk.

Cruelty-free merker i Tax Free

Vil du være sikker på at et merke er dyrevennlig, har flere dyrevelferdsorganisasjoner troverdige lister å følge. Her er merkene vi har fra PETA -People for the Ethical Treatment of Animals, og Dyrevernsalliansens liste.

PETA:

BareMinerals Murad Ole Henriksen The Body Shop Urban Decay

Dyrevernalliansen:

Avivir Babor Bad Norwegian BareMinerals Jan Thomas Studio Haircare L:A Bruket Morrocanoil Murad Nilens Jord Ole Henriksen REF Hair Rituals Rudolph Care The Body Shop Tromborg Urban Decay Clean

Andre dyrevennlige merker:

Lumene Karmameju Beauté Pacifique The Kind Planet Company Ecooking New Nordic All informasjon er hentet fra merkenes nettside / i korrespondens med merkene.

30 Dec 2018

Skrevet av