Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Veganske produkter på Tax Free

Hos Tax Free har vi produkter for alle forskjellige reisende. Om du er veganer eller opptatt av dyrevelferd, bør du lese videre. 

Avivir veganske produkter

For noen er en vegansk livstil kanskje oppfattet som en trend, men selv skjønnhetsbransjen har merket at dette er et marked som trenger oppmerksomhet. Spesielt unge mennesker vil ha bærekraftige produkter som ikke er testet på dyr, og som ikke inneholder ingredienser av animalsk opprinnelse.  

Veganske produkter 

Et helt vegansk produkt er ikke testet på dyr, og inneholder ingen stoffer av animalsk opprinnelse. I dag finnes det flere ingredienser som tidligere har vært av animalsk opprinnelse som nå enten er syntetiske eller plantebasert. I sminke og hudpleie er uønskede ingredienser typisk honning, bivoks eller lanolin. Sminkekoster er ofte laget av dyrehår, så for en person som følger en vegansk livsstil er det viktig med syntetiske koster. 

Cruelty-free produkter 

I likhet med veganske produkter er cruelty-free produkter ikke testet på dyr. Produktene kan inneholde ingredienser av animalsk opprinnelse som honning, bivoks, lanolin og lignende. Produktet er fortsatt laget med tanke på dyrevelferd, og ingrediensene av animalsk opprinnelse er etisk skaffet. Det vil si at ingen dyr var drept eller skadet kun for å skaffe ingrediensene.  

I EU er det forbudt å teste kosmetiske ingredienser på dyr, men det finnes land hvor myndighetene tillater eller krever at produkter skal være dyretestet. Selv om det i dag er få skjønnhetsmerker som åpent sier de tester på dyr, forekommer det at de sender sine produkter til land som tillater dyretesting. Dette er en prosess som blir avviklet og flere merker som selger til disse landene er med på å støtte avvikling og/eller finne bedre, dyrevennlige alternativ. Målet ser til å fullføres innen 2020!  

Avivir har Vegan-varemerke på alle sine produkter! 

Om et produkt er merket med Vegan Trademark kan du være trygg på at produktet er vegansk. Et produkt trenger ikke nødvendigvis å være registrert under Vegan Trademark for å være vegansk. Foreløpig har vi på Tax Free kun ett merke som er helvegansk, Avivir 

Avivir er mest kjent for solkremene som er laget med respekt for naturen, og skader ikke havmiljøet ved bruk i vann. Du kan også finne flere kroppspleiende produkter i vårt sortiment. Hovedingrediensen er pleiende aloe vera. Bra for naturen, og bra for deg! 

Rudolph Care jobber også med å få Vegan Trademark på sine veganske produkter, og dette merket kommer til å settes på produktene fortløpende. 

Cruelty-free merker i Tax Free 

Vil du være sikker på at et merke er dyrevennlig, har flere dyrevelferdsorganisasjoner troverdige lister å følge. Her er merkene vi har fra PETA People for the Ethical Treatment of Animalsog Dyrevernsalliansens liste.     

PETA: 

BareMinerals Murad Ole Henriksen

The Body Shop Urban Decay

Dyrevernalliansen:  

Avivir Babor  Bad Norwegian  BareMinerals

Jan Thomas Studio Haircare L:A Bruket Morrocanoil

Murad  Nilens Jord  Ole Henriksen REF Hair

Rituals  Rudolph Care  The Body Shop

Tromborg  Urban Decay Clean

Andre dyrevennlige merker: 

Lumene Karmameju Beauté Pacifique

The Kind Planet Company Ecooking New Nordic

All informasjon er hentet fra merkenes nettside / i korrespondens med merkene. 

Relaterte artikler

Kaja-Maries Tax Free Favoritter
Skjønnhet & velvære

Kaja-Maries Tax Free Favoritter

Kaja-Marie Christensen er en dreven influencer som deler skjønnhets- og motetips i sine kanaler. Hun er mye på reise og du kan følge henne på Instagram, Youtube og blogg. Dette er Kaja-Maries favoritter fra våre butikker:

Velg riktig solbrille for ditt behov
Skjønnhet & velvære

Slik velger du rett solbrille

Når du er på jakt etter de perfekte solbrillene er det flere faktorer det er lurt å ta hensyn til. Når skal man bruke solbrillen? Hvilken kvalitet er det på UV-beskyttelsen og burde man velge polariserte brilleglass? Og har du tenkt på hvor mye ansiktsform har å si for brillevalget?