Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Tidlig avreise: Slik blir du fin i en fei

Haster du ut døra med jakken over armen, håret litt til alle kanter og kofferten vinglende bak deg når du skal ut og fly? Taxfree-eksperten har de beste rådene for å bli fin i en fei uten stress.

Fin i en fei på flyplass

Det er ikke alltid like lett å finne tid til å se super ut, særlig hvis flyet ditt går tidlig om morgenen. Men med noen gode råd og litt rutine er det ingen sak å bli fin i en fei uten stress, selv på døgnets mer usosiale tider.

En tidlig, men god start

 

– En tidlig avreise kan bety at du ikke rekker å sove så mange timer som du pleier. Det beste rådet mot tapt skjønnhetssøvn er å gi huden det den virkelig trenger av fukt og energi, sier Hanne Sundby, som trener kosmetikkselgerne i taxfree-butikkene.

 Les Hanne Sundbys blogg «TaxFreeHanne» her

– Med en god og effektiv hudpleierutine vil huden din se ung og glødende ut selv klokken fem om morgenen. Å påføre hudpleieprodukter rett etter dusjen trenger ikke ta mer enn 30–60 sekunder.

 

 

Taxfree-butikkene har over 1300 hudpleieprodukter å velge mellom – se alle her

 

5 skjønnhetstips for reisen

 1. Start hudpleierutinen i dusjen.
 2. Sørg for at huden får rikelig med fukt.
 3. Pass på riktig pleie av huden rundt øynene.
 4. Fokuser kun på de viktigste sminkeproduktene.
 5. Pakk en smart reiseveske for å holde deg fresh.

 

– Etterpå er det lurt å bruke en oppkvikkende toner eller lotion som du påfører ansiktet med en bomullspad før du bruker et næringsrikt serum som tilfører og holder på fuktighet.

Sundby anbefaler danske Rudolph Care, som har lansert en hudpleieserie med bærekraftige produkter.

Ikke glem øynene

Ingenting avslører for lite søvn som mørke ringer under øynene. Derfor anbefaler ekspertene å ta godt vare på huden der, som er 20 ganger tynnere enn i resten av ansiktet.

– Når du skal tidlig opp og fly, lønner det seg å velge en øyekrem som jobber godt med mørke ringer ved å gjøre huden lysere ved hjelp av lysreflekterende partikler, sier Hanne Sundby.

Lurt å spare på sminken

Når den gode hudpleien er påført, trengs bare noen få makeup-produkter før du er klar for reisen.

– En god tommelfingerregel er å bruke pudderprodukter hvis du har fet hud og kremprodukter hvis huden din er tørr. Pudder på øyelokket kan jevne ut rødhet, og holder i tillegg øyesminken på plass under turen, sier Sundby.

 

Se våre makeup-produkter her

 

– Med tørr hud er det lurt å legge en lysreflekterende base i hele ansiktet, eller bare på øyelokk, kinnben, nese og panne.

Når du har sminket øyepartiet, er et godt tips å legge en hvit kajal på nedre våtkant. Det virker forstørrende på øynene og fjerner eventuell rødhet – og vips ser du mer våken ut.

Enkle knep holder deg fresh under hele reisen

Det er lurt å tenke gjennom hva du bør ha i reisevesken slik at du kan friske deg opp senere på dagen.

 

7 ting du bør ha i reisevesken

 1. Fuktighetsspray
 2. Lysreflekterende concealer
 3. Mattende transparent pudder
 4. Rouge
 5. Lipgloss/leppestift, gjerne pleiende (farget leppepomade)
 6. Hvit eyeliner
 7. Håndkrem

 

– Til selve flyreisen trenger huden din fukt, og derfor er en fuktighetsspray et absolutt must i håndbagasjen, mener Hanne Sundby.

Ikke krise å glemme ting til reisevesken

Hvis reisevesken din ikke har alt du trenger, er ikke det noe problem. I taxfree-butikken finner du alt du behøver. Her kan du velge mellom mer enn 1500 sminke- og hudpleieprodukter.

– Med Klikk & Hent-ordningen kan du til og med bestille hjemme i sofaen før du drar og hente fiks ferdig pakket taxfree-pose på flyplassen, sier Sundby.

– Når flyturen er over, trengs ofte en oppfrisking av sminken. Da kan du gjerne bruke en lys, flytende, lysreflekterende concealer under øynene, og matte ned blanke områder med et mattende pudder, sier hun.

– Frisk opp ved å påføre rouge og leppefarge på nytt og hvit eyeliner på våtkanten.

Ikke glem å pakke en håndkrem

Det er ikke bare huden i ansiktet som lett kan bli tørr på en flytur. Det samme gjelder for hendene, så ta med en håndkrem.

– Da slipper du ubehaget med å ha tørre hender, og det er også mye hyggeligere å kunne håndhilse med myke, velstelte hender hvis du er på jobbreise og møter nye forretningsforbindelser, sier Sundby.

 

Se våre håndkremer

Relaterte artikler

Travel Reatil Exclusive på taxfree
Skjønnhet & velvære

Hva er Travel Retail Exclusive?

Det er disse settene du bør se etter hos oss, for her garanterer vi god besparelse i forhold til lokalmarkedet. Settene som får Travel Retail Exclusive merket er det kun mulig å få kjøpt i taxfree-butikker og de har en spesielt god pris for reisende.