Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Naturlig hudpleie – bra for deg og miljøet

Naturlig hudpleie er i vinden som aldri før. Men hvordan vet du at hudpleien er naturlig eller økologisk? Og hvilke merkevarer går under betegnelsen naturlig hudpleie? Les og lær her.

Naturlig hudpleie på taxfree

Hva menes med naturlig hudpleie?

Flere og flere av oss blir mer opptatt av miljø og hva vi bruker av hudpleie, sminke og solkrem. Helst vil vi at vår daglige hudpleie skal være så ren som mulig. Med naturlig hudpleie mener vi at produktene inneholder minst mulig syntetiske ingredienser og mest mulig naturlige ingredienser. Aller helst vil vi at de naturlige ingrediensene er så lite behandlet som mulig.

Flere naturlige kosmetikkmerker enn før

Det kommer flere og flere merker innenfor kosmetikkbransjen som tilbyr naturlig og økologisk hudpleie, solkrem og makeup.

Hos oss på Tax Free er Kiehl’s et av våre bestselgende merker innenfor kategorien naturlig hudpleie. Kiehl’s ble først etablert som et apotek på 1800 tallet og er siden blitt verdenskjent for naturlige hud og hårpleieprodukter. Kiehl’s tilbyr naturlig hudpleie for både dame og herre.

Bad Norwegian er et norsk hudpleiemerke for menn som er basert på naturlige ingredienser. Produktene er ikke tilsatt parabener og parfyme, i tillegg er det et vegansk merke.

Caudalie er et 100% plantebassert hudpleiemerke fra Frankrike. Deres produkter er parabenfrie med aktive ingredienser fra vindruer. Og et av det mest kjente og bestselgende produkte er Beauty Elixir som er inspirert av dronningen av Ungarn.

Se alle produktene fra Kiehl’s her

Se alle produktene til Bad Norwegian her

Se alle produktene til Caudalie her

Natrulig vs økologisk hudpleie

Men hva er egentlig forskjellen på naturlig og økologisk hudpleie? Dersom et merke eller produkt sier at de er økologiske betyr dette at hele produksjonen følger strenge retningslinjer. Råvarer som blir brukt er ikke sprøytet med kjemiske midler. Emballasjen som produktet er pakket inn i er miljøvennlig laget og kan gjenvinnes. Et av våre økologiske merker på Tax Free er Rudolph Care. Dette er et økologisk og vegansk merke som ble etablert i Danmark på begynnelsen av 2000 tallet. Rudolph Care er svanemerket og Cosmos sertifisert. De tilbyr i dag økologisk hudpleie, solkrem og parfyme. Rudolph Care har vunnet flere priser og tester. I 2015 vant Rudolph Care Danish Beauty Award for deres økologiske solkrem.

Et annet svanemerket solkremmerke er Avivir. Merket er bygget på respekt for miljø, naturen og mennesket. Hovedingrediensen i produktene er Aloe Vera som effektivt lindrer brent hud. Avivir sine solkremer er biologisk nedbrytbare og har en emballasje som er miljøvennlig.

Les også: Hva er naturlig og økologisk solkrem?

Se alle produktene til Rudolph Care her

Se alle produktene til Avivir her

Sertifisering er en fin garanti for et naturlig hudpleieprodukt

Det finnes i dag mange ulike sertifiseringer for økologisk og naturlig hudpleie. De mest kjente merkene i dag er Ecocert, Natrue og BDIH. For at et merke skal få lov til å bruke deres symbol må de følge en rekke retningslinjer. Det er sertifiseringsordningene selv som kontrollerer at produktene følger de kravene gitt. Dessverre finnes det ikke noe regelverk som bestemmer hvilke hudpleieprodukter som kan kalles for naturlige. Det å se etter en sertifisering er derfor en fin garanti for at hudpleieproduktet er naturlig.

Sertifiseringer naturlig hudpleie

Relaterte artikler

Bli med oss å marker World Ocean Day 8. juni
Skjønnhet & velvære

Bli med oss å marker World Ocean Day 8. juni

World Ocean Day er en internasjonal dag som finner sted hvert år 8. juni. Dagen markeres for å skape bevissthet rundt havet og hva det vil si om vi ikke tar vare på det. Havet er hjertet og lungene til den vakre, blå planeten vår og uansett hvor du bor, er du koblet til havet. Når havet er i trøbbel, betyr det også at vi er det.