Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Handleliste for deg som skal til syden

Vi har vel alle kjent på stresset når storfamilien skal på sydentur. Da kan det være lurt å være forberedt til turen gjennom taxfreebutikken, og vi har laget en handleliste til sydenturen for deg. Her finner du ti ting som kan være lurt å ha med på tur.

handlelisten til syden fra tax free

Solkrem

Viktigheten av å bruke solfaktor i varmere strøk er allmenn kjent. Ikke bare er det viktig for å unngå å bli brent, men også for å redusere risikoen for soleksem, tidlig aldring og viktigst av alt, hudkreft. Det første punktet på en handleliste til sydenturen blir jo da det åpenbare, nemlig solkrem. En av våre mest solgte solkremer er naturligvis Biotherm Lait Solaire. En lett solkrem i melkekonsistens på stor pumpeflaske. Kan brukes på hele kroppen, og vi anbefaler ikke å gå lavere enn faktor 30. Se vårt utvalg av Biotherm Solkrem her.

Aftersun

Vel så viktig som solkrem er aftersun. Denne jobber med å kjøle ned huden etter en dag i solsteiken, samtidig som at den gir rikelig med fukt og virker beroligende. En aftersun bør faktisk påføres direkte etter soling, før dusj, for best mulig effekt. En høyt elsket aftersun er Biotherm sin Lait Oligo Thermal. Den tar vare på brunfargen, samtidig som den gjør huden myk og hydrert og har en frisk og lett sommerlig duft. Ønsker du å prøve noe annet kan vi anbefale Lancaster Tan Maximizer. Denne kremen er også lett i konsistens, kjøler ned umiddelbart og hydrerer huden, men den har også en liten x-faktor, nemlig at den forbedrer huden sin melaninproduksjon for å skape en dypere brunfarge som varer lengre. Se vårt utvalg av aftersun her.

Bodylotion

Når huden utsettes for sol over tid kan huden oppleves som dehydrert og tørr. Det er derfor viktig å påføre rikelig med fuktighet hver dag for å unngå at huden tørker ut, samtidig som man forlenger brunfargen ved å unngå flass. En bodylotion som er rik på fukt og næringsrike oljer er Oil Therapy fra Biotherm. Beriket med aprikosolje er denne det perfekte valget for solbrune legger. En annen bodylotion som vi ønsker å anbefale er Lancôme Nutrix Royal Body, som nå også kommer i pumpeflaske. Den er utrolig rik på fuktighet og næring for hele kroppen. Den forebygger og lindrer tørr hud og har en delikat og lett pudret duft. Se vårt utvalg av bodylotion her.

Dusjsåpe

Det er viktig å vaske bort solkrem etter soling, slik at ikke porene tettes og irritasjon oppstår. Mange solkremer er vannfast og vanskelig å vaske bort med bare vann. Det er derfor viktig å bruke såpe når man dusjer etter endt soling. En deilig dusjsåpe som mange foretrekker i varmen er L’Occitane Almond Shower Oil. Denne dusjsåpen har det beste av hva mandelolje byr på, og pleier og nærer huden mens den renser. Den har en fantastisk duft av søt mandelolje og huden kjennes myk og behagelig ut etter bruk. Se vårt utvalg av dusjsåper her.

Shampoo, balsam og hårolje

Bevar håret, også i solen. Med riktige hårpleieprodukter trenger ikke håret å ta skade av solens stråling. REF har en serie som heter Intense Hydrate og denne kommer i både shampoo og balsam. Produktene inneholder en formel rik på vitaminer og antioksidanter for å styrke håret, gi fuktighet og pleie til både hår og hodebunn. Inneholder også styrkende quinoaprotein og kokosolje. Om du ønsker olje til håret er det også absolutt verdt å sjekke ut REF sin Wonderoil. Håret blir så friskt og mykt! Se vårt utvalg av hårpleie her.

Hårkur

Etter en god dusj, er det deilig å sette seg ut på balkongen med en hårkur i håret. Vi anbefaler Jan Thomas Hair Repair Treatment, denne gjør underverker på bare fem minutter! Håret blir glatt, flokefritt, styrket, og hydrert. Tørre og slitte tupper kjennes myke og pleiet og den gjør hårstylingen lett. Ellers har Moroccanoil også utrolig gode hårkurer, og spesielt Intens Hydrating Mask er perfekt følgesvenn for håret på en sydentur. Se vårt utvalg av hårkur her.

Mascara

Det er ikke alle som ønsker å bruke mascara på dagtid når man bare skal sole seg og bade, men det er likevel ikke dumt å investere i en vannfast mascara når man skal til syden. Dersom man skal ut å spise på kveldstid er det likevel høy luftfuktighet og varmt, og man kan oppleve oljete øyelokk som gjør at mascaraen smitter over på øyelokket eller drysser under øyet. Vi har stort utvalg av vannfaste mascaraer fra de fleste merker, men en som virkelig kan anbefales er Lancôme Hypnôse Volume-à-Porter. I tillegg til å gi et fantastisk resultat, så holder den seg også der du legger den. Den verken smitter eller drysser, og du kan enkelt fjerne den med enten varmt vann eller sminkefjerner. Se vårt utvalg av mascara her.

Ansiktsmaske

Ansiktsmasker er i vinden som aldri før, og det er ikke så rart i grunn. Vi elsker følelsen av hjemmespa – samtidig som vi elsker alle de fordelene huden får av en god ansiktsmaske. Man kan kjøpe enten krukker eller tuber med ansiktsmasker for spesifikke behov, eller man kan kjøpe sheetmasker som er engangsbruk. Huden i ansiktet kan kjennes umettelig ut når man besøker tropisk klima, og fuktighet er viktig. En anbefaling fra oss er Origins sin Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask. Det er en maske man påfører før man legger seg, etter kveldsrutinen med rens. Den slukker hudens tørst og holder huden hydrert i hele 72 timer. Beriket med avokadosmør og isbrevann er dette superfood for ansiktet. Ønsker du heller sheetmasker kan vi anbefale Lancôme Génefique Hydogel Mask, en engangsmaske som virker beroligende på huden, i tillegg til at den hydrerer og jevner hudtonen. Biotherm sin Life Plankton sheetmask jobber også beroligende, i tillegg til at den gir huden en uimotståelig glød. Se vårt utvalg av ansiktsmasker her.

Relaterte artikler

Thanushikas 5 taxfree favoritter
Skjønnhet & velvære

Thanushikas 5 taxfree favoritter

Thanushika Hamilton er utdannet make-up artist og er lidenskapelig opptatt av makeup og hudpleie. Som Regional Media Product Specialist for MAC finner du henne i vår Travel Value butikkk på OSL innland. I tillegg er hun aktiv på sin Instagram konto under navnet thanutl hvor hun flittig deler inspirasjon innen reise og skjønnhet. Se hennes topp 5 taxfree favoritter her.

Solkremer på taxfree
Solbeskyttelse

Å velge solkrem etter destinasjon og formål

Det er utrolig viktig med god solkrem på reise når man skal oppholde seg i solen. Ved riktig beskyttelse unngår man å bli solbrent og tidlig aldring av huden, samtidig som man forebygger sjansen for hudkreft. Men i denne jungelen av solkrem, hvilken bør man velge?