Profil

Handlekurv

Foundation for tørr hud - 5 ting du må tenke på

Har du en tørr hud og sliter med at foundation sitter pent på huden din? Sprekker foundation opp i løpet av dagen og tørker den ut huden? Ser du matt og gusten ut etter du har tatt på foundation? Her er noen enkle tips for hva du bør se etter i en foundation.

null

Gå for foundations med fukt og olje

Det er laget mange foundations for tørr hud, de aller fleste leverandører har én eller flere varianter. Se etter foundations som heter noe med «Moisture», «Aqua», «water» eller «Nourishing». Har du en så tørr hud at den sprekker opp og flasser, er det viktig å sørge for at foundation er oljebasert. Styr unna alt som er markert «Oil-free» fordi huden din trenger fett og olje i overflaten for at pigmentene i en foundation skal klare å binde seg. Tilstrekkelig olje i hudoverflaten er det som gjør at foundation ikke skjolder seg, ikke legger seg i tørrhetslinjer og sitter på plass hele dagen.

Foundations med fukt og olje

Hold deg unna pudder

Pudder tørker ut huden ytterligere fordi det suger opp det du måte ha av olje i huden. Pudder vil samle seg i tørrhetslinjer på tørr hud og gjøre den allerede matte og gustne huden enda mattere. Flytende foundations, kremfoundations, kompaktfoundations og noen cushion er best egnet til tørr hud. Flytende foundations for tørr hud, de på pumpeflaske, er lettere i konsistensen men gir allikevel godt med fukt og glød til en tørr hud. Kremer på krukker gir gjerne mer næring til huden og har ofte en høyere dekkevne, det samme gjelder kompaktfoundations. Kompaktfoundations kommer i pudderdåser med tilhørende svamp, og har en myk, vokslignende tekstur.


Om du har en tørr hud og samtidig ingen store behov for å dekke huden, kan en farget dagkrem, BB- eller CC-krem være et godt alternativ. Det er fuktighetskremer med farge som jevner ut hudtonen lett. Med en slik type krem vil huden din få mer pleie enn farge.


Det finnes en type pudder du med tørr hud kan bruke, mineralpudder. Mineralpudder fungerer nemlig annerledes enn tradisjonelle pudder, de må varmes godt opp før det påføres huden i sirkelbevegelser. Da smelter pudder i bittesmå partikler og det vil ikke skjolde seg på tørr hud. Mineraler gir huden din en fin glød og vil ikke tørke ut huden din.

BB-, CC-krem og mineralpudder

Dekkevne

Foundations for tørr hud har ofte en litt lavere dekkevne enn de for normal og fet hud. Grunnen til dette er at fargen i foundations, pigmentpartiklene, ikke bindes til huden fordi tørr hud mangler olje i overflaten. Fargen vil se skjoldete ut og legge seg i tørrhetslinjer. Foundations jevner ut hudtonen ved hjelp av lysreflekterende partikler. Disse partiklene gir samtidig huden din en fin glød. Det finnes allikevel alternativer med god dekkevne, men disse er ofte ikke egnet for de aller tørreste hudtypene.

Bruk fikseringsspray

Flytende foundations fikseres med transparente pudder for normal mot fet hud. For å unngå pudder og å tørke ut den tørre huden din, bør du sette Foundation og resten av sminken med en fikseringsspray. Det finnes fikseringssprayer laget spesielt for tørr hud, som gir fukt og glød. I tillegg fungerer fikseringsspray som et ekstra beskyttende lag på huden. Fikseringssprayen beskytter den allerede svake fuktbarrieren i tørr hud, slik at den ikke blir skadet ytterligere av ytre påvirkninger som vær og vind. Spray fikseringsspray godt over hele ansiktet når du er helt ferdig med å sminke deg, som siste steg.

Prep huden

Det hjelper ikke å følge rådene over om huden ikke er preppet for makeup. Første steg i å forberede huden på makeup er god hudpleie. En tørr hud trenger krem med tilstrekkelig fett og næring. Du kan også supplere med en fuktighetsgivende base, som vil gi fett til hudoverflaten og binde foundation til huden.

31 Dec 2017

Skrevet av