Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

5 tips til perfekt grooming for menn

Nå er det på tide at mannfolka tar tilbake tiden på badet! Vi snakker grooming. I dag bugner det over av tips og råd, samtidig som det kommer stadig nye merker og produkter på markedet. Så i havet av alt som finnes, hva skal man egentlig velge?

Mens grooming

Trikset er ikke å bruke en formue på produkter, men i stedet lage seg noen få gode rutiner og investere i kvalitetsprodukter. Rask og effektiv rutine som er enkel samtidig som de gir deg den ansiktspleien du trenger og den looken du vil ha.

1. First things first – wash it off

Selv om du er mann trenger ansiktet å bli renset. Det kan sammenlignes med en bil, du ville vel ikke polert bilen før du vasket den?
Bruk derfor en skrubb mandag morgen for å skrubbe helgen bort fra ansiktet ditt, og hver morgen resten av uken bruker du en vanlig ansiktsvask som er mindre røff mot huden. Du vil se en endring på kort tid.

Velg en sjampo som passer hodebunn og ditt hår. Bruker du mye voks bør du vaske håret med en rensesjampo en gang i uken, for å fjerne gamle rester og gjøre håret glansfullt. Trener du ofte, vil en 3-i-1 sjampo gjøre susen. Den kan brukes som sjampo, balsam og som kroppsvask. Perfekt på trening og ikke minst på reise.

2. Skjeggpleie

Det er ingenting galt med å ha langt skjegg, det er faktisk veldig i vinden om dagen. Men rotete utemmet skjegg, nei takk! Husk å trimme det, slik at du ser stelt og fin ut. Bruk gjerne en skjeggskrubb for å holde det rent og huden renset.

Er du en av de som holder deg til det glattbarberte, burde du lære deg det grunnleggende om god barbering. Forbereder du huden din på forhånd med en barberolje eller krem, vil barbermaskinen gli så lett som bare det over hårene dine. Bruker du kniv, burde du dynke knivbladene i varmt vann. Det vil hjelpe til med å åpne porene dine, slik at hårene fjernes lettere og etterlater mindre rødhet og irritasjon.

Har du langt skjegg, bruk gjerne en skjeggkrem etter barberingen. Er du glattbarbert bruk en aftershave, men husk at aftershave ikke er ment å dufte mye. Du vil ikke at folk skal legge merke til den (hvis de gjør det, har du brukt for mye).

3. Ansiktspleie = fuktighet

Huden til menn er tykkere sammenlignet med kvinner. Ofte er den også fetere enn hva kvinner har da menn har høyere talgproduksjon. Selv om du kanskje har en fet hud, vil det ikke si at du skal hoppe over fuktighetskrem. Fordi fukt trenger huden din uansett, det handler bare om å finne den riktige kremen for din hudtype. Finn derfor ut om du har tørr, fet, normal eller sensitiv hud. Tenk så etter hvordan du liker konsistensen på kremen. Liker du gelé, krem eller lotion. Med disse parameterne i bakhode er det enklere å finne en krem du vil like og som passer bra med din hud og som vil gi deg det huden din trenger.

Vil du avansere kan du påføre et serum under fuktighetskremen og en øyekrem rundt øynene. Det finnes forskjellige utgaver av serum også, men det viktigste er å finne ut hva du ønsker å jobbe med, er det rynker, pigmentflekker eller fukt. Øyekrem er fint å bruke da huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet og trenger derfor en annen type krem. Øyekremen fra Clarins er pleiende samtidig som den motvirker mørke ringer og poser under øynene.

Vil du unngå å bli solbrent, må du sørge for at du bruker en fuktighetskrem med en SPF for å beskytte huden din. Dry Touch Facial Sunscreen fra Clarins gir masse fukt, har solfaktor 30 og forhindrer pigmentering.

4. Love is in the hair

Hårprodukter for menn har blitt litt mer forvirrende siden Brylkremen din bestefar sverget til, så sørg for at du er oppdatert på bruksområdet for hvert produkt. Generelt kan man si at tykkere hår og rotete stiler kan håndtere voks og pomader, men hvis håret ditt er tynnere vil lettere produkter og sprayer gi håret holdet det trenger.  Har du lengre hår kan denne pasten være fin for å legge håret på plass og gi et matt resultat med medium hold. Er du ute etter litt mer volum kan denne fiber voksen være en løsning, da den gir tekstur samtidig som den gir volum og sterkt hold. Ønsker du mer glans går du for denne kremen. Den gir medium hold og medium glans, og er en lett krem som er fin om du ikke er vant til stylingprodukter fra før.

5. Finn din perfekte parfyme

I stedet for å eie 8-10 halvgode flasker med parfyme du tilfeldig velger fra  hver morgen, finn en eller to klassiske dufter du virkelig liker og investerer i dem. Vanligvis passer woody, krydret eller urte dufter vinterhalvåret, mens lettere og friskere sitrus dufter fungerer best på våren og sommeren. Enten om du liker en klassisk duft, sporty eller mer ung og frisk. Velg en parfyme du selv liker og som passer din hverdag.

Les 5 tips for å finne hvilken parfymetype du er

Hva med å prøve et norsk merke?

Hos oss finner du flere bra hud-, hår- og parfymemerker for menn. Blant andre merker er det verdt å merke seg Biotherm Homme, Clarins Men, Shisheido Men og ikke minst det norske merket Bad Norwegian.

Relaterte artikler

Kaja-Maries Tax Free Favoritter
Skjønnhet & velvære

Kaja-Maries Tax Free Favoritter

Kaja-Marie Christensen er en dreven influencer som deler skjønnhets- og motetips i sine kanaler. Hun er mye på reise og du kan følge henne på Instagram, Youtube og blogg. Dette er Kaja-Maries favoritter fra våre butikker: