Ribbe
4 porsjoner
2 kilo tynnribbe
3 ts salt
3 ts pepper
6 dl vann
Velg en kjøttfull ribbe med moderat med fett. Lag et fint rutemønster i svoren med en god og skarp kniv.
Gni god med salt og pepper inn i ribben på begge sider, sjekk att krydderet også kommer godt ned mellom svor og ben.
Legg tynnribben med svorsiden ned på en langpanne og dekk den med aluminiumsfolie. La den stå i kjøleskapet 1-3 dager.
Forvarm stekeovnen til 165 grader. Legg ribben på en rist over en dyp langpanne og hell vannet i langpannen. Dekk ribben til med aluminiumsfolie, pass på at det er helt tett. Damp ribben i 50 min.
Ta ribben ut av ovnen og snu den med svorsiden opp. Bygg opp med aluminiumsfolie under midten av ribben så den blir litt høyere på midten, dette gjør at fettet lettere renner vekk fra ribben. Sjekk att ribben er noenlunde like høy på begge sider.
Senk temperaturen på ovnen til 120 grader og sett ribben i midten av stekeovnen. La den steke i ca 2 timer. Skru opp temperaturen på ovnen til 200 grader og stek ribben i 45 minutter til. Ribben bør da ha en gyllen og sprø svor. Hvis dette ikke er tilfelle kan man blåse opp svoren ved å sette på grillelementet på ovnen og grille svoren noen minutter, pass på at du ikke brenner svoren.
Ta ribben ut av ovnen og la den få hvile i gode 20 minutter før den skjæres i fine serveringsstykker.
Serveres ofte med medisterkaker og medisterpølser, surkål/rødkål, gode kokte poteter og ribbefett.
Bruk gjerne også epler, svisker eller tyttebær ved siden av.