Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Søte gaver som får kjærestens hjerte til å smelte

Du har vel ikke glemt den viktigste dagen i februar? Er du i beit for gave til valentinsdagen, tenk sjokolade og gi kjærlighet, råder Massimo Perilli.

sjokolade valentins

Du har valgt kortet og kjøpt blomstene, men hvilken gave kjøper du for å treffe hjerteblink? Heldigvis er det én ting så å si alle elsker. Ifølge Statistisk sentralbyrå spiser vi hvert år rundt 48 000 tonn sjokolade – nesten 10 kilo hver.

– Det kan ligge utrolig mye kjærlighet i en eske med utsøkte sjokoladebiter. Velg gjerne en i romantisk innpakning, sier Massimo Perilli, TRNs egne sjokoladeekspert.

En gave fra gudene

De gamle aztekerne i Mexico kalte kakao en gave fra gudene, og den samme lidenskapen ligger latent i sjokolade den dag i dag.

Massimo Perillis 5 sjokoladefavoritter til valentinsdagen

 1. Godiva Cœur Iconique Grand – art deco-inspirert hjerteeske, forførende innhold
 2. Anthon Berg Royal Selection – guddommelige praliner for enhver smak
 3. Fazer Geisha – forførende myk melkesjokolade som omgir deilig hasselnøttfyll
 4. Toffifee – 48 biter av kjærlighet
 5. Freia I Love Norway – treffer direkte i hjertet
 6. After Eight – et mykt hjerte av mint

– Til valentinsdagen er hjerteformet sjokolade en naturlig gave. Du kan for eksempel velge Cœur Iconique fra Godiva, som presenterer hjerteformede konfektbiter i en hjerteformet boks, sier Perilli.

En pasjon fra Italia

Perilli tok med seg sin pasjon for sjokolade da han flyttet fra Italia til Norge i 2002, og har i dag verdens beste jobb ifølge ham selv: Han gir reisende på Gardermoen råd om perfekte sjokoladevalg til alle anledninger.

Les mer om Italias sjokoladehistorie her

– Noe av det beste med sjokolade er at den er til både for å vise at du er glad i noen og for å dele med de du er glad i, sier Perelli.

Nordisk amore

Perilli har også forelsket seg i flere nordiske sjokolader, som Geisha-kolleksjonen fra finske Fazer og Anthon Berg Royal Selection fra Danmark. Begge kommer i vakre forpakninger, som han mener passer perfekt til din Valentin.

– Og så er det jo vår hjemlige favoritt, da – sjokoladehjertene fra Freia. Norsk melkesjokolade er kjent for å være spesielt god, og i hjerteform er det vanskelig å slå denne som presang til din kjære, mener Perilli.

5 gode grunner til å gi bort sjokolade

 1. Lykke – det gjør både deg selv og mottakeren glad
 2. Smak – det er svært få som ikke liker sjokolade
 3. Følelser – sjokolade kan trigge gode minner og skape nye
 4. Eleganse – topp kvalitetssjokolade er noe av det mest raffinerte du kan gi
 5. Helse – mørk sjokolade i mindre doser kan ha flere positive helseeffekter

Når bare det beste er godt nok

Massimo Perilli kan få et drømmende blikk bare ved å ta ord som praliner, nougat eller kandisert hasselnøtt i sin munn.

Les mer om helsefordelene med sjokolade her

– Å nyte sjokolade handler om å ta seg tid og virkelig kjenne etter både smak, duft og konsistens. De som lager høykvalitets sjokolade og konfekt legger tross alt sjelen sin i det for at vi skal kunne få de aller beste opplevelsene, sier han.

Og til din kjæreste er bare det beste godt nok.

Ekte kjærlighet som stopper tiden

Massimo husker godt den aller første gangen han smakte sjokolade, hjemme på kjøkkenet hos bestemoren i Italia.

– Det er et øyeblikk jeg aldri glemmer, og det er ingen tvil om at sjokolade kan frembringe de beste og dypeste følelser i alle, sier Perilli.

– Tenk bare på hvordan en eske god konfekt med mange ulike og spennende smaker kan knytte to eller flere mennesker sammen og hvordan vi finner vår favorittbit. Det er helt åpenbart at sjokolade sprer glede. I en stressende hverdag kan en god sjokolade stoppe tiden, sier Massimo Perilli.

Hos TRN kan du velge mellom over 210 ulike sjokoladeprodukter. Da skulle det ikke være vanskelig å sikre en skikkelig kjærlighetsgave til den viktigste personen i ditt liv!

1 produkt

Se flere søtsaker

Relaterte artikler

øl til pinnekjøtt
Mat & drikke

Øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er salt mat som serveres med søtlig tilbehør som rotmos.  Dette stiller spesielle krav til ølet.  Lær hvilket øl du bør velge til pinnekjøtt her.

17-mai-frokos_ pavlova
Mat & drikke

Bobler til 17. mai frokosten

17. mai frokosten er en kjempeutfordring for vin, rett og slett fordi det er så mye forskjellig mat. Det er vanskelig å finne kun én boblende vin som passer perfekt til alt. Heldigvis finnes det et par knep som gjør at du kan komme deg unna med kun to typer som vil holde selskapet boblende hele veien fra eggerøren til kakene.

Drikke til grillmat
Mat & drikke

Drikke til grillmat

Norske grilltallerkener kan bestå av så mangt: Glasserte spareribs, rødvinsmarinerte nakkekoteletter, mais, potetsalat, med mer. Med så mange smaker på tallerkenen er det en utfordring å finne drikke som passer til alt. Her er noen enkle grep og triks for å få grill-ligningen til å gå opp.