Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Boblende sommer med musserende vin

Friskhet med bobler i sommer

I sommerheten vil vi ha vin som er lett og forfriskende. Tyngre viner med høy alkohol og lav friskhet får døsige, overopphetede sommerkropper til å føle seg desto tyngre. Musserende vin er derfor som skapt for sommeren. De er generelt lette og moderate på alkohol og bobler hjelper til med å fremheve friskheten.

Ofte nytes vinen til mat. Under får du noen tips til hvilke bobler som kan fungere til klassisk norsk sommermat.

Bobler til sjømat

Mye sommersjømat nytes naturell eller med enkelt og lett tilbehør. I fravær av tungt, fett og kompliserende tilbehør, kan relativt enkle, ungdommelige musserende viner passe godt.

Det er dog viktig å tenke over at det er hyggelig om vinen er mer enn en tørsteslukker, men også smaker noe ved siden av det man spiser. De aller letteste og enkleste vinene som Prosecco kommer derfor til sin rett kun med de aller enkleste og mildeste smakene, som reker rett fra brygga.

Er det mer smak, fylde og kompleksitet i maten, som et rekesmørbrød med majones, sitron, dill og rogn, kan en litt fyldigere og mer kompleks musserende være et bedre alternativ. Cava, Crémant og Champagne vil derfor passe ypperlig til rekesmørbrødet og andre retter som skalldyrsfat eller stekt/grillet fisk med enkelt tilbehør som poteter, smør, rømme og dill.

Bobler til frukt, bær og lyse lette sommerdesserter

Til sommerens lette desserter med frukt og bær finnes det en rekke musserende vin som kan være godt følge.

Norske jordbær er en sommerspesialitet og mange har hørt om jordbær og Champagne, men denne regelen er ikke uten forbehold. For ganene våre er slik at de tilpasser seg søthetsnivået i det vi spiser. Modne, sødmefulle jordbær demper altså inntrykket av sødme i Champagnen og kan lett få en tørr (lite søt) Champagne til å virke sur. Velg derfor Champagne med mest mulig sødme som Demi-Sec eller Doux til lette, søte retter på frukt og bær.

Søt, musserende eller perlende vin som henholdsvis Asti eller Moscato d’Asti kan være et vel så godt og ikke minst rimeligere alternativ. Med aromatisk og ren fruktighet speiler de enkelheten i sommerkreasjoner på frukt og bær.

 

Se vårt utvalg av bobler

Champagne Musserende vin

Relaterte artikler

Få vintipsene som passer alle kyllingretter
Mat & drikke

Få vintipsene som passer alle kyllingretter

Når du skal finne riktig vin til kylling bør du se på hvilket tilbehør som skal spises til kjøttet. Uansett om du foretrekker rødvin eller hvitvin til kylling, får du drikketips som passer til både lette og kraftigere kyllingretter her.

Sopprisotto passer godt til våre drikketips
Mat & drikke

Drikketips til sopp

Det er høst og du kan finne mye sopp i skogen. Lær mer om hvilke vin og øl som passer til sopp. I tillegg finner du en deilig oppskrift på sopprisotto.