Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Øl til lutefisk

Øl til lutefisk er en tradisjon, men valget av øl handler mer om tilbehøret du bruker enn selve fisken.  Finn det rette ølet til lutefisk her.

Øl til lutefisk

Lutefisk er tørrfisk som er bløtet opp igjen med fortynnet lut.  Dette gir mye smak i fisken.  Lutefisk handler vel så mye om tilbehøret: sprøstekt sideflesk, ribbefett, ertestuing, sirup og brunost er klassiske eksempler.

Ribbefett og sideflesk gir smakskraft, fylde og fett, og dette krever et øl som er tilsvarende smaksrikt og fyldig og som har nok friskhet og bitterhet til å .

Bruk av sirup og brunost tilfører sødme, og da kreves det tilsvarende sødme i ølet for at ikke skal fremstå som overdrevent bittert.

Om du unngår søte elementer i maten er saison et godt valg som øl til lutefisk. I likhet med mange andre belgiske stiler er saison typisk litt fyldig, smaksrikt og friskt. Ølet skiller seg ut ved at det ofte har mer bitterhet fra humle.  Fylden og smakskraften i saison matcher tilbehøret til lutefisken godt, mens friskheten og bitterheten renser opp i fettet.

Til lutefisk med søtt tilbehør kan litt mørkere stiler være passende.  Her er ofte bitterheten og friskheten nedtonet, noe som kan gjøre måltidet litt tyngre.  Gode alternativer er bock og brown ale som øl til lutefisk.

Les også:

Øl til ribbe og Øl til pinnekjøtt

Relaterte artikler

India Pale Ale
Lær om øl

India Pale Ale

En tørsteslukker i de britiske koloniene på 1800-tallet, en kuriositet fra mikrobryggerier i USA på 1980-tallet og verdens mest populære håndverksøl i dag; Dette er historien om India Pale Ale- ølet som erobret verden.

Lammelår til påske
Mat & drikke

Vin og øl du kan servere til påskelam

Påsken er tid for det klassiske lammelåret, men vet du egentlig om du bør servere vin eller øl til lam? Uansett om du foretrekker rødvin, hvitvin, musserende vin eller øl – har vi flere gode tips fra vår vinekspert.

Drikke til sommer-sjømat
Mat & drikke

Drikke til sommer-sjømat

Sommeren er høytid for sjømat og bordene bugner av alt fra østers, krabbe, kreps og rekesmørbrød til grillet fisk og gratinert hummer. Pils og lette, friske hvitviner er populært følge, men det finnes mange spennende alternativer som ofte kan gjøre seg vel så bra. Les mer om dette her.