Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Øl til lutefisk

Øl til lutefisk er en tradisjon, men valget av øl handler mer om tilbehøret du bruker enn selve fisken.  Finn det rette ølet til lutefisk her.

Øl til lutefisk

Lutefisk er tørrfisk som er bløtet opp igjen med fortynnet lut.  Dette gir mye smak i fisken.  Lutefisk handler vel så mye om tilbehøret: sprøstekt sideflesk, ribbefett, ertestuing, sirup og brunost er klassiske eksempler.

Ribbefett og sideflesk gir smakskraft, fylde og fett, og dette krever et øl som er tilsvarende smaksrikt og fyldig og som har nok friskhet og bitterhet til å .

Bruk av sirup og brunost tilfører sødme, og da kreves det tilsvarende sødme i ølet for at ikke skal fremstå som overdrevent bittert.

Om du unngår søte elementer i maten er saison et godt valg som øl til lutefisk. I likhet med mange andre belgiske stiler er saison typisk litt fyldig, smaksrikt og friskt. Ølet skiller seg ut ved at det ofte har mer bitterhet fra humle.  Fylden og smakskraften i saison matcher tilbehøret til lutefisken godt, mens friskheten og bitterheten renser opp i fettet.

Til lutefisk med søtt tilbehør kan litt mørkere stiler være passende.  Her er ofte bitterheten og friskheten nedtonet, noe som kan gjøre måltidet litt tyngre.  Gode alternativer er bock og brown ale som øl til lutefisk.

Les også:

Øl til ribbe og Øl til pinnekjøtt

Relaterte artikler

øl til pinnekjøtt
Mat & drikke

Øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er salt mat som serveres med søtlig tilbehør som rotmos.  Dette stiller spesielle krav til ølet.  Lær hvilket øl du bør velge til pinnekjøtt her.

17-mai-frokos_ pavlova
Mat & drikke

Bobler til 17. mai frokosten

17. mai frokosten er en kjempeutfordring for vin, rett og slett fordi det er så mye forskjellig mat. Det er vanskelig å finne kun én boblende vin som passer perfekt til alt. Heldigvis finnes det et par knep som gjør at du kan komme deg unna med kun to typer som vil holde selskapet boblende hele veien fra eggerøren til kakene.