Kalkun er en relativt moderne julerett i Norge, noe som speiles i drikkevalgene. Som oftest serveres vin fremfor øl, men det finnes mange spennende øl-alternativer. Vil du vite hvilket øl til kalkun du bør velge, les videre.
I motsetning til mye annen julemat, er kalkun mildt på smak. Kjøttet er magert, men retten tilføres ofte fett og fylde gjennom tilbehør som stuffing, sauser og waldorfsalat. Stuffingen kan dessuten ha sødme fra tørkede frukter og epler og waldorfsalaten er litt søtlig.
Generelt blir ikke smakskraft i ølet like viktig til kalkun som til mange av de andre norske julerettene. En viss fylde, friskhet og bitterhet i ølet er viktig for å matche fylde og fett i sauser og stuffing. Sødme i ølet er også viktig dersom kalkunen serveres med waldorfsalat eller stuffing med frukt.
Retten er som helhet ganske lys, derfor er lyse eller mellomfargede øltyper et godt utgangspunkt som øl til kalkun:
Les også:
Påsken er tid for det klassiske lammelåret, men vet du egentlig om du bør servere vin eller øl til lam? Uansett om du foretrekker rødvin, hvitvin, musserende vin eller øl – har vi flere gode tips fra vår vinekspert.
Påskeegg med gode sjokolader og lakris er en vinner. Hos oss på Tax Free har du mange valg, akkurat nå bugner butikkene våre av deilig påskegodt til hyggelige taxfree-priser.
Visste du at du kan ta med 19 flasker med øl hver gang du handler på Tax Free? Tax Free-butikkens ølekspert hjelper deg å finne de smarteste måtene å bruke ølkvoten din på.