Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Blonde – en overgjæret ølstil

Lyst til å forsøke noe annet enn Pilsner uten å gå all-in med IPA, Stout og Lambic? I så fall er Blonde ølet for deg.

Blonde

I likhet med mange andre mikrobryggede øl er Blonde en overgjæret stil, men i motsetning til mange av disse er den en litt nedtonet utgave. Mens IPA brauter med in-your-face amerikansk humlearoma av sitrus og barnål, hvisker Blonde europeisk humle; Mens Porter og Stout lukter kaffebønner og kakao, dufter Blonde av nybakt brød og toast; Og mens Lambic er surt og dunster alt fra sopp og jord til hesteteppe og geitemelk, er Blonde mildt parfymert.

Dette kan kanskje få stilen til å høres kjedelig ut, men Blonde er allikevel mer enn en vanlig pisslunken halvliter. Stilen har tross alt Belgiske forbindelser, og akkurat som annet belgisk øl har den karakter. Men dette er riktignok en karakter som kommer til uttrykk gjennom eleganse, kanskje litt som Hercule Poirot (den belgiske detektiven fra Agatha Christies bøker med samme navn). Det er et friskt øl med milde aromaer av nybakt brød og toast og et snev av kompleksitet i form av frukt, krydder og urter fra belgisk gjærkultur. Bitterheten er tilstede, men nedtonet. Alkoholen er moderat og fylden midt i mellom. Blonde er understatement på flaske.

Blonde og mat 

Når det gjelder mat, tenk på Blonde som et litt spennende alternativ til Pilsner. Som et gyllent, mildt og middels fyldig øl passer Blonde til lyse, milde og lette matretter. Kaldretter som sjømat naturell vil fungere fint. Varmretter av sjømat eller kylling med lett tilbehør som salat vil også kle ølet godt. Kraftige kjøttretter og tykke sauser bør man derimot styre unna, da det kan få ølet til å virke spinkelt og intetsigende i forhold.

Relaterte artikler

øl til pinnekjøtt
Mat & drikke

Øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er salt mat som serveres med søtlig tilbehør som rotmos.  Dette stiller spesielle krav til ølet.  Lær hvilket øl du bør velge til pinnekjøtt her.

Pils
Lær om øl

Pils og Pilsner

I tidens mangfold av ølstiler kan man lure på om Pilsen er i ferd med å bli glemt; Men stilen lever i beste velgående og er mer variert enn de fleste skulle tro.