Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Fem smarte måter å bruke ølkvoten på

Visste du at du kan ta med 19 flasker med øl hver gang du handler på Tax Free? Tax Free-butikkens ølekspert hjelper deg å finne de smarteste måtene å bruke ølkvoten din på.

Ølkvote

Med dagens kvoteregler kan du velge nok øl til å utforske en hel verden av spennende brygging hver gang du handler i Tax Free-butikken.

Tax Free lar deg utforske nye, spennende smaker

Tax Free-butikkene på flyplassene har et stort utvalg med øl fra fantastiske bryggerier som virkelig jobber hardt med å utvikle nye og interessante øltyper.

– Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan bruke ølkvoten din til, sier Kenneth Røising, som er ansvarlig for å trene opp de som jobber i Tax Free-butikkens alkoholavdeling.

 

5 smarte ting å gjøre med ølkvoten

  1. Smak deg gjennom 11 av Norges mest spennende bryggerier.
  2. Lær hvilke øltyper som passer til hvilke typer mat.
  3. Bruk ølkvoten til å sikre spennende drikke til middagsselskapet.
  4. Ta en «jordomseiling» med øl fra 15 utenlandske bryggerier.
  5. Utforsk øl uansett styrke fra ett utsalg.

 

Utforsk bredt spekter til rimelig pris

Med 19 flasker – eller 13 halvlitere om du vil – har du muligheten til å utforske et bredt spekter fra gamle kjente som pilsner til nyere smaker som saison og Indian Red Ale.

Les mer om kvotereglene her

Dessuten kan du spare hundrelapper i forhold til dagligvare- og Vinmonopol-priser.

 

Ingen kunstig grense på Tax Free

I takt med at interessen for øl har eksplodert i Norge de siste årene, har utvalget vokst og endrer seg hele tiden.

– Mange av de mer komplekse og spennende bryggene har høyere alkoholinnhold. Hvis du vil utforske hele spekteret, møter du veggen i dagligvarebutikken der den øvre grensen er 4,7 %, forklarer Røising.

I Tax Free-butikken finnes ikke denne kunstige grensen, og øl er øl – til kvoten teller en 4,4 % pilsner det samme som en 7 % IPA.

 

3 tommelfingerregler om øl

  1. Alkohol gir fylde, sødme og ofte smakskraft.
  2. Humle tilfører bitterhet, friskhet og aromaer som sitrus, pasjonsfrukt og gress.
  3. Kullsyre tilfører friskhet.

 

Dra på oppdagelsesferd

Du finner nå over 50 ulike brygg fra norske og utenlandske bryggerier i Tax Free-butikkene. Hele 11 norske bryggerier er representert med over 30 ulike produkter. I tillegg finnes øl fra 15 bryggeri verden over.

– Med såpass stor kvote og voksende utvalg, bør du absolutt utvide horisonten og bruke ølkvoten din til å reise på oppdagelsesferd i bryggenes verden, mener Kenneth Røising.

– Innen disse kategoriene finner du gode og spennende matøl som egner seg helt supert til for eksempel salt og røkt mat, sier han.

Disse øltypene kan også være gode å ha i kjøleskapet hvis du bare skal kose deg etter jobb eller ta en øl etter middagen.

Når øl blir middagsselskapets midtpunkt

Mange har blitt vant til å kombinere ulike typer vin til ulike typer matretter. Men det er ingenting i veien for å gjøre det samme med øl.

– Med taxfree-kvoten på nesten 20 0,33-bokser kan du greit servere en femretters middag til fire personer med én ulik type øl per rett, sier Kenneth Røising.

– Velger du for eksempel en Berliner Weisse, har du en øl med et distinkt syrlig preg som kan hamle opp med typiske skalldyrsretter med sitron. Og du kan selvfølgelig spørre de som jobber i Tax Free-butikken om råd rundt øl og mat, akkurat som du ville gjort det med vin, anbefaler Røising.

 

Les også: Månedens øl – Porter og Månedens øl – Stout

 

Relaterte artikler

India Pale Ale
Lær om øl

India Pale Ale

En tørsteslukker i de britiske koloniene på 1800-tallet, en kuriositet fra mikrobryggerier i USA på 1980-tallet og verdens mest populære håndverksøl i dag; Dette er historien om India Pale Ale- ølet som erobret verden.