Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Parfyme – den perfekte gaven

Parfyme er en flott gave som de aller fleste blir glade over å få. Her finner du gode tips til  hvordan finne riktig parfyme når du skal gi den bort som gave.

gave

Populære gaver på Tax Free

Unn deg gleden ved å gi en god venn eller partner en parfyme i gave etter et besøk på Tax Free. En undersøkelse fra YouGov viser at parfyme er en av de gavene vi kjøper mest av fra Tax Free, kun slått av sjokolade. Spesielt menn kjøper parfyme – fire av ti i følge undersøkelsen.

Gave

Tre gode råd for parfyme som gave

  • Undersøk på forhånd hva mottaker liker – din egen favorittparfyme trenger ikke lukte det samme eller like godt på andre
  • Finn ut hvilken konsentrasjon (styrke) den som skal ha parfymen liker – dette betyr mye for duftuttrykket
  • Når du er sikker, kan det være lurt å kjøpe en litt større størrelse. På Tax Free er det liten prisforskjell på 50 ml og 100 ml

Undersøk på forhånd

Parfyme er en flott gave som de aller fleste blir glade over å få. For å være sikker på å gjøre riktig kjøp, er det lurt å undersøke litt først. Hvis du kan, finn ut hvilken duft den du skal kjøpe til foretrekker, sier Linn Woxen, kategorisjef for parfyme og kosmetikk hos Tax Free.

Lukter forskjellig

Hudens pH-verdi har mye å si for hvordan en parfyme kan lukte forskjellig fra person til person. Din egen favorittparfyme kan lukte annerledes – kanskje bedre eller ikke like godt – på den du kjøper til. Hvis du har lyst til å gi din egen favorittparfyme i gave, test den gjerne på mottakeren først og finn ut om han/hun liker parfymen.

Husk styrke eller konsentrasjon

Selv om du vet nøyaktig hvilken parfyme du skal kjøpe som gave, er det lurt å tenke litt på parfymens konsentrasjon eller styrke. Det vil si; hvor stor andel duftessenser det er i en parfyme i forhold til alkohol og andre ingredienser. Dette avgjør ikke bare hvor lenge en duft varer – det er også med å bestemme parfymens uttrykk.

gave

Fra dyp og intens til mild

Ett parfymemerke kan oppleves svært ulikt avhengig av konsentrasjonen – parfymen kan komme som parfum, eau de parfum og eau de toilette, forklarer Linn. En parfum er mest konsentrert og vil oppleves som en svært dyp og intens versjon som sitter lenge på huden. En eau de parfum er en lettere og mer utadvendt versjon som vil sitte godt på de fleste. Eau de toilette er den letteste versjonen av en parfyme, og fremstår som utadvendt, lett og frisk, men vil ikke vare like lenge på huden.

Velg en litt større størrelse

På taxfree er det relativt liten prisforskjell på en 50 ml og en 100 ml flaske med parfyme. For de fleste leverandører ligger prisforskjellen et sted mellom 150 og 250 kroner. Det betyr at du får dobbelt så mye for en brøkdel av prisen. Husk også at så lenge en parfyme oppbevares med korken på i romtemperatur eller litt svalere, blir den ikke dårligere over tid.

Vet hva de vil ha

Både kvinner og menn ønsker seg parfyme, men som oftest er det kvinnene som vet nøyaktig hvilket merke de vil ha. Det er ikke uvanlig at menn kommer med en huskelapp når de skal kjøpe en parfyme i gave til partneren. Og det er heller ikke uvanlig at huskelappen er skrevet av partneren selv, sier Linn Woxen hos TRN.

  • Både kvinner og menn ønsker seg parfyme i gave
  • Parfyme er en av de mest populære presangene fra Tax Free
  • Undersøk hvilken duft den du kjøper til foretrekker
  • Viktig å lære seg forskjellen på ulike konsentrasjoner

 

Parfyme på Tax Free

 

Relaterte artikler

Gave til henne
Gavetips

Gavetips til henne

Enten du er på utkikk etter en gave til din kjære, mamma, svigermor eller en venninne – vi har den perfekte gave til henne.

Gavetrender
Gavetips

Gavetrender

Hos oss finner du gavene til han eller henne, til vertinnen, vennen og konfirmanten. Her får du noen tips om hva som er hot akkurat nå.