Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Ta bærekraftige valg

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å ta bærekraftige valg når du handler hos oss. Vi arbeider kontinuerlig med å finne miljøvennlige alternativer til tradisjonelle varer i alle våre produktkategorier, og vi arbeider tett med våre leverandører for å sikre fremdrift i utviklingen av produkter med redusert påvirkning på miljøet. Under har vi samlet noen av våre bærekraftige produkter:

I kosmetikkavdelingen blir det stadig enklere å finne de miljøvennlige alternativene i jungelen av produkter. De ulike leverandørene har fokus på bærekraftig produksjon og miljøvennlige produkter, og som forbrukere kan vi finne frem til disse produktene ved å se etter ulike sertifiseringer. Vi kan blant annet se etter den Svanemerket – Nordens offisielle miljømerke:

Svanemerket er det offisielle miljømerket i alle de nordiske landene: Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Svanemerket er en del av forbrukerapparatet i Norge, sammen med Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet. Miljøkravene merket stiller gir produsenter en oppskrift på hvordan de kan produsere sine varer og tjenester med minst mulig miljøbelastning. Krav til Svanemerket kosmetikk:

  • Strenge krav til miljø- og helseskadelige kjemikalier
  • Ingen mikroplast
  • Ingen konserveringsmidler som er klassifiserte som allergifremkallende
  • Ingen parfyme i produkter til baby/barn
  • Ingen ingredienser som er på EUs liste over stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende
  • Ingen parabener
  • Strenge krav til nedbrytbarhet og bioakkumulering
  • Strenge krav til mengde og type emballasje

Du kan lese mer om Svanemerket her.

Når solkrem er Svanemerket betyr det at de ikke er skadelige for korallrevene i havet, noe som er viktig å tenke på når vi skal nyte solen på stranda. Hos oss har vi blant annet solkremene i Waterlover-serien fra Biotherm som er Svanemerkede:

I tillegg til solkremene fra Biotherm, er alle hudpleieproduktene fra Rudolph Care Svanemerkede. De fører god hudpleie til både kropp og ansikt, som ikke bare er Svanemerket, men også sertifisert Ecocert COSMOS. Det betyr at alle produktene fra Rudolph Care (utenom solkremene) er økologiske, har miljøvennlig produksjon, er uten parabener, parfyme og syntetike farger, har resirkulerbare forpakninger og  inneholder 99% naturlige ingredienser. Du kan lese mer om Ecocert her.

Vi ser også flere miljøvennlige parfymer i butikkhyllene våre , deriblant CK Everyone fra Calvin Klein:

CK Everyone er vegansk, består av 79% naturlige ingredienser og har resirkulerbar emballasje. Duften er unisex, frisk og energisk. Chloé har også lansert et bærekraftig alternativ, med Chloé Eau de Parfum Naturelle. Den betår av 100% naturlige ingredienser, er vegansk og har resirkulerbar emballasje:

My Way fra Giorgio Armani er karbonnøytral og har refill:

Også i vår moteavdeling finner du nå flere bærekraftige alternativer. Day Et har en egen serie med vesker, sekker, bumbags og toalettmapper som er laget av 100% resirkulerte materialer. Serien heter Rethink-relove-recycle, se etter Day Et produktene med grønn merkelapp og «RE» foran modellnavnet:

Både Burberry og Emporio Armani har lansert solbriller med bio-ramme og-linser:

Det er ingen grunn til å la være å tenke på miljøet når du skal nyte deilig sjokolade heller og Mondelez og Freia gjør det enklere for oss. Cocoa Life er Freia sitt program for bærekraftig dyrking av kakao, har som mål å skape bedre muligheter for kakaobønder og deres lokalsamfunn:

Relaterte artikler