Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Er det lov med solbriller til bunad?

Finnes det kjørerregler for bruk av solbriller til bunad? Og er det egentlig lov med solbriller til bunad?  Les mer og finn svaret!

Vi sier JA til solbriller til bunad!

17.mai nærmer seg med stormskritt, konfirmasjonene er godt i gang og med det kan vi erklære bunadsesongen for åpnet! Bunad er en høytids-og festdrakt som er utviklet og utformet fra gamle folkedrakter. For de alle fleste er bunad også en identitetsmarkør som viser hvor i landet du kommer fra. For at et antrekk skal kunne kalles bunad må visse kriterier oppfylles. Disse kriteriene er det Bunads- og folkedraktrådet som anbefaler.

Om vi er så heldige at solen kommer frem 17.mai så er dette en dag vi i mange timer er ute og blir eksponert for UV-stråler, så ta på solbriller til bunaden med god samvittighet og husk solbriller til barna.

Det finnes noen fine kjøreregler på solbriller til bunad

I utgangspunktet er ikke bunad og solbriller et opplagt valg så noen kjøreregler er det fint å tenke på. De raske trendy solbrillene, fargede innfatninger og solbriller med speilglass kan du la være hjemme. Solbriller med mye detaljer og pynt kan du også la ligge. Gå for klassikere i nøytrale farger med diskre logo. En sort eller brun modell vil passe fint, et lite tips er å la metallet i brillen ha samme farge som metallet i søljene dine. Vi anbefaler å bruke sunn fornuft ved valg av solbrille til bunad og tenk at det skal være så enkelt og rent som mulig.

3 produkter

Solbriller til dame

1 produkt

Solbrille til herre

1 produkt

Solbriller til barn