Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk for din reise Velg butikk Velg butikk
Husk å velge riktig flyplass og butikk før du bestiller

Samfunnsansvar

Travel Retail Norway har tydelig samfunnsansvar. Vi skal selge våre produkter med den største respekt og høy etisk standard. Derfor samarbeider vi med myndigheter og våre omgivelser for å hele tiden forbedre oss. Vår viktigste oppgave er å sørge for at unge ikke får mulighet til å kjøpe alkohol eller tobakk. Derfor jobber vi utrettelig med alderskontroll. Du kan lese mer om dette, og vårt miljøarbeid nedenfor.

Vi har streng alderskontroll

Ingen under rett alder skal få kjøpe alkohol eller tobakk i våre butikker. Derfor vil vi spørre alle som er under 25 år om å vise legitimasjon, og ønsker at kundene våre viser legitimasjon uoppfordret. TRN tester alle butikkene regelmessig for hvor gode de er til å spørre om legitimasjon. Testene utføres av tredjepart, Pegasus Kontroll AS.

Vi har samarbeid med Grønt Punkt Norge

Som Norges ledende operatør av Taxfree i Norge har Travel Retail Norway også et ansvar i forhold til klima og miljø. Travel Retail Norway jobber aktivt med ulike miljøtiltak blant annet innen transport og emballasje. Resirkulerte vinflasker kan brukes til mye nyttig, som å bygge rådhus

Vi samarbeider med Grønt Punkt Norge, som er næringslivets redskap for å sikre gjenvinning av emballasje. Grønt Punkt er en non-profit organisasjon, som tar ansvar for emballasjen når den har blitt til avfall hjemme hos forbrukeren. Bidraget Travel Retail Norway betaler brukes i sin helhet til å motivere, samle inn og gjenvinne emballasjen i hele landet og der emballasjen blir avfall. Det betyr at vi årlig beregner hvor mye emballasje vi generer gjennom vår virksomhet og rapporterer dette inn til Grønt Punkt.

Les mer på www.grontpunkt.no

Vi samarbeider tett med myndighetene

Travel Retail Norway må naturligvis følge alle norske lover og regler, på lik linje med alle andre norske butikker. I tillegg velger vi å legge til grunn en streng tolkning av norsk alkohollovgivning.

Salg av alkohol og tobakk rapporteres i Folkehelseinstituttet og offentliggjøres på deres sider. Travel Retail Norway samarbeider tett med Politiet og Toll- og avgiftsdirektoratet, for blant annet å stoppe kriminelle som reiser gjennom flyplassene.