Alle produkter

Alle kategorier

Populære kategorier

Inspirasjon & guider
Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Personvernerklæring

Sist oppdatert 27. august 2019.

 

Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Nedenfor forklarer vi hva vi samler, hvorfor og hvordan vi bruker denne informasjonen.

Ansvarlige for behandling av personopplysninger:

Travel Retail Norway AS
2060 Gardermoen
Postboks 223
2061 Gardermoen
Orgnr: 887 209 812
Telefon: 32 23 09 00
personvern@tax-free.no
https://www.taxfree.no

1. Formålet med å samle personopplysninger

Formålet med å samle personopplysninger i våre tjenester er å tilby tjenester som forhåndsbestilling (Klikk & hent), forbedre våre tjenester, sende tilpasset kommunikasjon, gi medlemsfordeler, tilbud og kampanjer, og å bygge generell kunnskap om kjøpstrender som kommer deg som kunde til gode.

2. Hvilke opplysninger samles inn

TRN behandler opplysninger fra dine kjøp fra forhåndsbestilling (Klikk & hent) på www.taxfree.no og i våre butikker Tax Free Norway, Travel Value og Travel Value Fashion, på flyplassene OSL (Oslo Lufthavn Gardermoen), BGO (Bergen Lufthavn Flesland), SVG (Stavanger Lufthavn Sola), TRD (Trondheim Lufthavn Værnes) og KRS (Kristiansand Lufthavn Kjevik).

Personopplysninger som samles inn og behandles er navn, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på taxfree.no for å gi deg relevante anbefalinger og tilbud.

Vi registrerer og lagrer også din respons/adferd på generelle kampanjer, tilpassede verdikuponger, e-post og SMS utsendelser samt innlogget aktivitet på nett og i app.

TRN bruker informasjonskapsler eller cookies på tax-free.no. Les her for mer om bruk av cookies.

3. Hvordan bruker TRN dine opplysninger

Vi lagrer dine data trygt hos oss, til vi ikke lenger har behov for å kontakte deg, eller du ikke lenger ønsker at vi skal beholde dine data. TRN selger ikke personopplysninger til tredjepart. Våre leverandører kan kun få innsyn i denne informasjonen dersom de skal gjennomføre bestemte tjenester for oss. I slike tilfeller inngås strenge avtaler for å beskytte informasjonssikkerheten. Vi behandler dine data på grunnlag av berettiget interesse eller aktivt samtykke.

Personopplysninger er dine data, og du har rett til å be om innsyn, oppdatere, korrigere, eller slette alle dine personopplysninger.

TRN bruker dine personopplysninger, kjøpshistorikk og klikk/kampanje-respons som grunnlag for å gi deg tilpasset informasjon, anbefalinger, tilbud og kuponger og for å forbedre vår annonsering. Ved opprettelse av en kundekonto godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

TRN bruker kjøpshistorikk fra kundekontobasen for å analysere respons på kampanjer og for å optimalisere sortimentet og drift av butikker og tjenester. Kjøpshistorikken brukes også til statistikk og kartlegging av markedstrender. Da brukes ikke personidentifiserbare opplysninger.

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem, 5, år etter krav i bokføringsloven, men detaljerte kjøpsopplysninger kan anonymiseres hvis du ønsker å slette dine personopplysninger hos oss.

Dersom du sletter din kundekonto, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger bokføringsloven krever lagret. Når bokføringslovens krav til lagring har utløpt slettes alle opplysninger om deg.

4. Hvem deler TRN opplysninger med (utlevering)

Personopplysninger deles med Gebr. Heinemann, medeier i TRN. Etter personvernloven kalles slik deling for utlevering. Da er vår partner (Gebr. Heinemann) behandlingsansvarlig, og kan behandle opplysningene dine ut i fra samtykkene du har gitt.

TRN kan i visse tilfeller, regulert av lovverk, også levere opplysninger til myndighetene.

5. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Kundeservice og regnskap utføres i TRN (Travel Retail Norway AS). Flere andre selskaper bidrar i å behandle kundekontoer. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av TRN (Travel Retail Norway AS) i henhold til databehandleravtaler med TRN. Følgende selskaper er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Gebr. Heinemann
  • Simpleness AS
  • Pearl Group AS
  • Precis Digital
  • Mailchimp

6. Endringer

TRN kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på taxfree.no.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på taxfree.no eller via e-post hvis dette er samtykket til.

7. Det er frivillig å registrere en kundekonto på taxfree.no

Å registrere en kundekonto på taxfree.no er frivillig.

Du kan alltid handle i våre butikker, Tax Free Norway, Travel Value og Travel Value Fashion, på flyplassene OSL (Oslo Lufthavn Gardermoen), BGO (Bergen Lufthavn Flesland), SVG (Stavanger Lufthavn Sola), TRD (Trondheim Lufthavn Værnes) og KRS (Kristiansand Lufthavn Kjevik), uten en registrert kundekonto.

8. Dine rettigheter

Du kan administrere dine samtykker når du er logget inn på taxfree.no og har tilgang til Min side. Innlogget har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk fra Klikk & hent (butikk, dato, produkter, sum beløp) samt evt. medlemskap i lojalitetsprogrammet Tax Free & Me.

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med kundeservice. Kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging på taxfree.no.

Har du spørsmål eller er uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger kan du sende en e-post til personvern@dutyfree.no.

Du kan klage på hvordan TRN behandler dine opplysninger til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.