Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Personvernerklæring

Sist oppdatert 13. juni 2018.

1. Formålet med å samle personopplysninger

Formålet med kundekonto på tax-free.no er å tilby tjenester som forhåndsbestilling (Klikk & hent) og sørge for at TRN alltid er relevant i tilpasset kommunikasjon, medlemsfordeler, tilbud og kampanjer, og å bygge generell kunnskap om kjøpstrender.

2. Hvilke opplysninger samles inn

TRN behandler personopplysningene du har oppgitt, som navn, e-post, telefonnummer og samtykker.

TRN behandler opplysninger fra dine kjøp fra forhåndsbestilling (Klikk & hent) på tax-free.no for henting i våre butikker, DutyFree, Travel Value og Travel Value Fashion, på flyplassene OSL (Oslo Lufthavn Gardermoen), BGO (Bergen Lufthavn Flesland), SVG (Stavanger Lufthavn Sola), TRD (Trondheim Lufthavn Værnes) og KRS (Kristiansand Lufthavn Kjevik).

Vi registrerer også din respons på generelle kampanjer, tilpassede verdikuponger, e-post og SMS utsendelser og innlogget aktivitet på nett (og i app) kan bli lagret.

TRN bruker informasjonskapsler eller cookies på tax-free.no. Les her for mer om bruk av cookies.

3. Hvordan bruker TRN dine opplysninger

TRN (og partnere) benytter opplysningene du selv har registrert og opplysninger som oppstår gjennom bruk av kundekonto, for at disse skal kunne oppfylle sien avtaler med deg.

TRN bruker opplysningene for å gi tilbud og kampanjer og å kommunisere i tråd med de samtykker du har gitt.

TRN analyserer kjøpshistorikk for å gi deg relevante tilbud og nyheter om relevante produkter.

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem, 5, år etter krav i bokføringsloven. Detaljerte kjøpsopplysninger kan anonymiseres.

Dersom du sletter din kundekonto, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger bokføringsloven krever lagret. Dersom ditt medlemskap har vært passivt i tre år, slettes basis personopplysninger utover navn. Når bokføringslovens krav til lagring har utløpt slettes alle opplysninger om deg.

TRN bruker kjøpshistorikk fra kundekontobasen for å analysere respons på kampanjer og for å optimalisere sortimentet og drift av butikker og tjenester. Da brukes ikke personidentifiserbare opplysninger.

4. Hvem deler TRN opplysninger med (utlevering)

Personopplysninger deles med Gebr. Heinemann, medeier i TRN. Etter personvernloven kalles slik deling for utlevering. Da er vår partner (Gebr. Heinemann) behandlingsansvarlig, og kan behandle opplysningene dine ut i fra samtykkene du har gitt.

TRN kan i visse tilfeller, regulert av lovverk, også levere opplysninger til myndighetene.

5. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Kundeservice og regnskap utføres i TRN (Travel Retail Norway AS). Flere andre selskaper bidrar i å behandle kundekontoer. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av TRN (Travel Retail Norway AS) i henhold til databehandleravtaler med TRN. Følgende selskaper er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Gebr. Heinemann
  • FOLL Reklamebyrå AS
  • Simpleness AS
  • Red Media Consulting

6. Endringer

TRN kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på tax-free.no.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på tax-free.no.

7. Det er frivillig å registrere en kundekonto på tax-free.no

Å registrere en kundekonto på tax-free.no er frivillig.

Du kan alltid handle i våre butikker, DutyFree, Travel Value og Travel Value Fashion, på flyplassene OSL (Oslo Lufthavn Gardermoen), BGO (Bergen Lufthavn Flesland), SVG (Stavanger Lufthavn Sola), TRD (Trondheim Lufthavn Værnes) og KRS (Kristiansand Lufthavn Kjevik), uten en registrert kundekonto.

8. Dine rettigheter

Du kan administrere dine samtykker når du er logger inn på tax-free.no og har tilgang til Min side. Innlogget har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk fra Klikk & hent (butikk, dato, produkter, sum beløp).

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med kundeservice. Kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging på tax-free.no.

Har du spørsmål eller er uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger kan du sende en e-post til personvern@dutyfree.no.

Du kan klage på hvordan TRN behandler dine opplysninger til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.