Vi nordmenn reiser mer enn før og for mange av oss starter reisen med et besøk i taxfree–butikken på flyplassen.
Har du aldri funnet den rette vinen? Har du lyst å forsøke noe nytt, men usikker på hvor du skal begynne? Les om hvordan du kan finne den perfekte vinen for deg her.
Klør huden på hendene dine? Føles den stram, tørr og sprekker den opp? Det hører med tiden vi er i, men vi har noen gode råd for å ta vare på hendene dine i høst.
Sangivoese er en italiensk rødvinsdrue kjent fra vinområdet Toscana. Druen sangiovese gir vin som er lyse til mørke i fargen. Aromaer i sangiovese er moreller, kirsebær, blomster, urter, lakris og pinjekjerner. De mer kostbare vinene av sangiovese har ofte ligget på eikefat, da får viner av sangiovese aromaer av vanilje, sjokolade, nøtter og eik.
Kjente viner av sangiovese er vinene fra Toscana som Brunello di Montalcino og Chianti. Når man snaker om supertoscanere snakker man ofte om vinblandingen av sangiovese og cabernet sauvignon. Andre steder man produserer sangiovese er Umbria i Italia og den franske øyen Korsika.
Sangiovese dyrkes over hele USA, og i California har det vært satset mye på denne druen, med varierende hel. Man finner også produksjon av druen i Argentina og Australia.
Sangiovese passert til: Pasta, kylling, svin, okse, vilt og modne oster.
Vårt nyhetsbrev gir deg inspirasjon, oppdateringer på våre spesialtilbud og kampanjer.