På høsten snakker vi gjerne om at vi må få i oss masse vitamin C for å unngå forskjølelse. Men hva er egentlig vitamin C godt for og trenger du det i hudlpleie også?
Har du aldri funnet den rette vinen? Har du lyst å forsøke noe nytt, men usikker på hvor du skal begynne? Les om hvordan du kan finne den perfekte vinen for deg her.
En av de mest solgte dameparfymene hos oss er den klassiske Si fra Giorgio Armani. Men hva er det som gjør den så god? Og hvilke lignende alternativer finnes egentlig?
Det finnes to hovedtyper amerikansk whiskey: bourbon og tennessee whiskey. På slutten av 1600-tallet startet immigranter fra Irland, Wales og Skottland produksjonen av amerikansk whiskey. Det som gjør at amerikansk whiskey skiller seg fra skotsk eller irsk whisky er bruken av mais. I amerikansk whiskey må det brukt minst 51 % mais. amerikansk whiskey drikkes bart eller som avec etter et måltid.
Bourbon whiskey og tennessee whiskey er de to store stilene i amerikansk whiskey, men det er mange flere stiler: corn whiskey, rye whiskey. rye malt whiskey, wheat whiskey og malt whiskey. På taxfree.no finner du et bredt utvalg av amerikansk whiskey.
Bourbon whiskey
For at en whiskey skal kunne hete bourbon whiskey er det noen regler man må forholde seg til. Bourbon whiskey må lages på mellom 51 og 80 % mais, produksjonen må skje i USA, den må lagres på amerikanske eiketønner, tønnene må være nye og svidd på innsiden.
Tennessee whiskey
Tennessee whiskey er laget på over 51 % mais og den må lagres på nye eikefat i to år. Tennessee whiskey skal filtreres gjennom trekull produsert av sukkerlønn.
Corn whiskey
Laget på over 80 % mais
Rye whiskey
Laget på over 51 % rug
Rye malt whiskey
Laget på over 51 % maltet rug
Wheat whiskey
Laget på over 51 % hvete
Malt whiskey
Laget på over 51 % maltet bygg
Vårt nyhetsbrev gir deg inspirasjon, oppdateringer på våre spesialtilbud og kampanjer.