Gin er et brennevin laget på korn som er tilsatt frukt og krydder. For at det skal klassifiseres som gin må det være tilsatt einer. Det lages flere typer og den største og mest kjente typen er London Dry Gin. Gin kommer opprinnelig fra Nederland, men det er England som har gjort det kjent. I dag produseres det over hele verden også her i Norge. Brennvinen passer til drinker og graving av laks. Les vår guide til Gin her.
Leter du etter gin til en spesifikk drinkopskrift eller velkomstdrink? Vi har forskjellige typer som er tilsatt diverse krydder og frukter som passer til de aller fleste drinkoppskrifter. Les mer på hvert produkt om hva slags krydder og frukter som er tilsatt.
London Dry Gin er den mest kjente typen. Den oppsto i London men lages over hele verden i dag. Den er tørr og lett krydret, og passer godt i gindrinker og velkomstdrinker.
Old Tom gin er litt søtlig og mild aromatisert drikke. Den brukes i original oppskriften på drinken Tom Collins. Les mer om Tom Collins her.
Plymouth Gin oppsto i byen Plymouth, og kan kun lages i Plymouth. Denne ginen er tørr, men har mye smak av einerbær, minner litt om genever fra Nederland. Plymouth skal ha en alkoholstyrke på mellom 41,2% til 57%.
Det har de senere årene kommet ginproduksjon i Norge. Kjennetegnet på norskprodusert gin er at de er tilsatt norske bær og/eller urter. Noe som gir en god og fruktig smak.