Akevitt er et brennevin som produseres i Norge, Sverige og Danmark. I Norge og Danmark produseres akevitt på potet mens i Sverige lages det på korn. Det brukes mange forskjellige typer krydder i akevitt men for å kunne kalle det akevitt må det være karve i. Akevitt passer til norsk og skandinavisk tradisjons mat, til cocktail, som snaps og etter et måltid/avec. Navnet akevitt kommer av det latinske navnet aqua vitae, som betyr «livets vann».
Skal du ha akevitt til mat, akevitt drink eller snaps til øl? Vi har akevitt tilpasset det du måtte ønske. Gå inn på vårt akevitt utvalg så finner du akevitt til det meste.
Norsk akevitt
Norsk akevitt har lange tradisjoner tilbake til 1800-tallet. Den Norske Akevitten er laget av potet sprit og er fat modnet, den må innholdet karve eller dill. Norsk akevitt egner seg godt til norsk tradisjonsmat, avec og akevitt drinker.
Svensk akevitt
Svensk akevitt er laget på kornsprit. Den er ofte mer krydret enn den norske og danske akevitten. Dill, koriander, anis og Johannesurt er ofte brukte krydder i svensk akevitt. Svensk akevitt passer godt til skandinavisk tradisjonsmat men også til snaps.
Danske akevitt
Dansk akevitt kan dateres tilbake til 1500-tallet. Den skal være laget på potetsprit og inneholde karve eller dill. Taffel akevitt er en akevitt still som er populær i Danmark. Den passer godt til sjømat og dansk frokost.