Velg flyplass og butikk Vis butikkvelger Vis butikkvelger

Parfyme – den perfekte gaven

Parfyme er en flott gave som de aller fleste blir glade over å få, men hvordan finne den rette parfymen når man skal gi den bort som en gave?

gave

POPULÆRE GAVEKJØP PÅ TAXFREE

GaveVi liker å glede våre venner og partnere med parfyme som gave når vi har vært innom taxfree-butikken på utenlandsreise. En undersøkelse fra YouGov viser at parfyme er noe av det vi kjøper aller mest av som presang fra taxfree. Det er bare sjokolade det går mer av. Det er spesielt menn som kjøper parfyme i gave – fire av ti i følge undersøkelsen.

 

 

 

3 gode råd for parfymegaver

  • Husk å gjøre research – din favorittparfyme lukter ikke alltid like godt på andre
  • Finn ut hvilken konsentrasjon den som skal ha parfymen foretrekker – dette betyr mye for duftuttrykket
  • Ikke vær gnien og kjøp minste størrelse. På taxfree er det liten prisforskjell på 50 og 100ml

GJØR RESEARCH

Parfyme er en flott gave som de aller fleste blir glade over å få. Men for å være sikker på å gjøre riktig kjøp, er det lurt å gjøre litt research. Hvis du kan, finn ut hvilken duft den du skal kjøpe til foretrekker, sier Linn Woxen, kategorisjef for parfyme og kosmetikk hos Travel Retail Norway (TRN). Det er selskapet som driver taxfree-butikkene på flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

LUKTER ULIKT

Hudens pH-verdi avgjør nemlig hvordan en parfyme vil utvikle seg. Hver enkelt av oss har ulike pH-verdier i huden. Det betyr at en duft kan forandre seg helt avhengig av hvem som bruker den. Din egen favorittparfyme kan lukte annerledes – og kanskje ikke like godt – på den du kjøper til. Hvis du har lyst til å gi din egen favorittparfyme i gave, vær sikker på at mottakeren allerede liker parfymen selv.

HUSK KONSENTRASJON

Men selv om du vet nøyaktig hvilken parfyme du skal kjøpe som gave, er det lurt å finne ut av en annen ting. Det er stor forskjell på dufters ulike konsentrasjon, det vil si hvor mange prosent duftessenser det er i en parfyme i forhold til alkohol og andre ingredienser. Dette har ikke bare noe å si for hvor lenge en duft varer – det betyr også mye for parfymens uttrykk.

FRA DYP OG INTENS TIL MILDgave

Ett og samme parfymemerke kan oppleves svært ulikt avhengig av konsentrasjonen – parfymen kan komme som parfum, eau de parfum og eau de toilette, forklarer Linn Woxen. En parfum er mest konsentrert og vil oppleves som en svært dyp og intim versjon som sitter lenge på huden. En eau de parfum er en lettere og mer utadvendt versjon som vil sitte godt på de fleste. En eau de toilette er den letteste versjonen av en parfyme, og fremstår som utadvendt, lett og frisk, men vil ikke vare like lenge på huden.

 

 

IKKE GÅ FOR DEN MINSTE

På taxfree er det relativt liten prisforskjell på en 50 ml og en 100 ml flaske med parfyme. For de fleste leverandører ligger prisforskjellen et sted mellom 150 og 250 kroner. Det betyr at du får dobbelt så mye for en brøkdel av prisen. Og det er ingen som vil fremstå som gnien når de først kjøper en såpass eksklusiv gave som en god parfyme. Husk også at så lenge en parfyme oppbevares med korken på i romtemperatur eller litt svalere, blir den ikke dårligere over tid.

VET HVA DE VIL HA

Både kvinner og menn ønsker seg parfyme, men som oftest er det kvinnene som vet nøyaktig hvilket merke de vil ha. Det er ikke uvanlig at menn kommer med en huskelapp når de skal kjøpe en parfyme i gave til partneren. Og det er heller ikke uvanlig at huskelappen er skrevet av partneren selv, sier Linn Woxen hos TRN.

 

  • Både kvinner og menn ønsker seg dufter i gave
  • Parfyme er en av de mest populære presangene fra taxfree
  • Sjekk hvilken duft den du kjøper til foretrekker
  • Viktig å lære seg forskjellen på ulike konsentrasjoner

 

Se hele parfyme utvalget vårt

Relaterte artikler

Mens grooming
Skjønnhet & velvære

5 tips til perfekt grooming for menn

Nå er det på tide at mannfolka tar tilbake tiden på badet! Vi snakker grooming. I dag bugner det over av tips og råd, samtidig som det kommer stadig nye merker og produkter på markedet. Så i havet av alt som finnes, hva skal man egentlig velge?