Duty Free Jeg vil forhåndsbestille til ankomst. Reisen er fra utland til Oslo Endre Endre butikk
Solbeskyttelse
13 mars, 2018

O store sol

Vi kjenner at humøret er på topp når solen skinner. Hormon og hjerne påvirkes av solstrålene på netthinnen og endorfiner utløses. Sola gir oss mye godt!

Noen av solstrålene gir oss D-vitamin, et viktig vitamin som styrker benstrukturen og i tillegg til å øke immunforsvaret og forebygger for sykdom. Vi trenger altså solens positive effekter, men for å nyte godt av disse må vi bruke riktig beskyttelse mot solens dårlige virkninger.

Hvorfor skal vi beskytte oss?

Jo, solen sender ut flere ulike stråler og noen av disse er er skadelig for huden, nemlig UVA, UVB og infrarøde strålene.

UVA- stråler: A for Aldring av Huden

UVB- stråler: B for brennende/brun hud

Infrarøde stråler: Trenger lengst ned i huden og fører med seg frie radikaler som angriper hud-cellenes DNA

Det fine er at det finnes beskyttelse som fungerer, så lenge vi bruker den riktig. Hudpleie med solfaktor er løsningen. Men i et hav forskjellige varianter er det ikke lett å vite hva du skal velge.

 

En håndfull solkrem er passe for en voksen kropp, 20-30 ml (en shot). Brukes andre konsistens som gele, spray eller lette lotions vil man trenge noe mindre. Her er det lett å gjøre feil. Smører man for lite vil ikke solkremen gi optimal beskyttelse.

 

 

Solkrem for ansikt og lepper

Ja, ansiktet trenger en egen solkrem. Huden i ansiktet er tynnere enn på resten av kroppen. Huden blir eksponert for sol på en annen måte, man får fortere rynker og trenger gjerne høyere faktor.

5 produkter

Våre topp 5 solkrem anbefalinger

Anbefalt av vår opplæringsansvarlig Hanne Sundby. Følg hennes blogg:

Beauty for travel

Barn i solen

Siden barns hud er mer sensitiv er det viktig å tenke på at solkremene du bruker er laget for barn og laget for å ikke fremkalle allergiske reaksjoner.

Vinter og solkrem

Selv om det er vinter trenger vi å beskytte oss mot solstrålene. Alle som har gått på ski i påskesola vet hvor godt den tar og hvor lett det er å bli brent. Det er derfor smart å påføre solkrem før du stikker ut på ski. Vi har en egen Mountain serie fra Piz Buin til herrer, denne er perfekt om man skal være aktiv i sola. Det samme er BB sport kremene  til Shiseido, de har et hint av farge og har en egen WetForce teknologi som gjør at den sitter enda bedre om du er i kontakt med vann eller svetter.

Solkrem for kropp

Det finnes mange forskjellige merker og typer solkrem for kropp. En huskeregel for alle er å påføre solkrem regelmessig! 10-20 min før soleksponering bør man smøre seg slik at filtrene trekker seg ned og blir sterkere. Påfør også solkrem underveis i solingen og etter du har tatt deg en dukkert.

Økologisk solkrem

For å beskytte mot UV stråler, inneholder solkrem filtre. Selv med naturlige produkter kommer man ikke utenom en form for kjemisk tilsetting da det er det eneste som beskytter mot strålene. Det positive er at det finnes solkremer som inneholder kjemiske filtre som er godkjent av Svanemærke, nemlig Rudolph Care.

For all del ikke glem aftersun

Aftersun er ikke bare et produkt for velbehag etter soling, men faktisk et viktig produkt som kan roe ned og stopper eventuelle brenningsprosesser i huden. Påfør umiddelbart etter soling, slik at de aktive ingrediensene stopper brenningprosessen. Smør aftersun med en gang du forlater solen og det FØR dusj. En dusj vil nemlig fremskynde brenningsprosessen, og da kan det være for sent å påføre aftersun  i etterkant.