Duty Free Jeg vil forhåndsbestille til ankomst. Reisen er fra utland til Oslo Endre Endre butikk

Personvern og cookies

Travel Retail Norway AS (heretter «TRN», » vi» eller «oss») tar oppgaven om å verne om dine personopplysninger svært alvorlig. Når du besøker våre nettsider (tax-free.no) vil TRN behandle opplysninger om deg, herunder personopplysninger. Personopplysninger er ifølge personopplysningsloven opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. I det følgende ønsker vi å forklare hvilke opplysninger som blir behandlet når du besøker våre nettsider eller når du bruker våre tilbud på internett, hvordan og hvorfor vi behandler dine opplysninger, og hvilke rettigheter du har.

1) Tjenesteytelser/nettilbud

Du kan aktivt overføre personopplysninger til oss via våre tjenester på nettsiden (heretter også «Nettilbud”), blant annet for å:

  • Foreta bestillinger og forhåndsbestillinger i nettbutikken
  • Registrere deg på våre nettsider
  • Sende inn kontaktskjema
  • Delta i konkurranser
  • Registrere nyhetsbrev
  • Benytte chattetjenester og nettfora

Opplysninger om deg som vi behandler inkluderer navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, IP-adresse, e-postadresse, betalingsopplysninger, interesser og reiseinformasjon som nærmere beskrevet nedenfor. I tillegg vil noe informasjon automatisk bli innsamlet gjennom våre informasjonskapsler, som nærmere beskrevet nedenfor.

TRN vil behandle og lagre disse personopplysningene for å kunne tilby de aktuelle Nettilbudene, oppfylle våre forpliktelser i henhold til de enhver tid gjeldende lover og regler, samt i vår markedsføring.

Opplysningene blir beskyttet gjennom tekniske og organisatoriske tiltak av TRN (behandlingsansvarlig) og de tjenesteyterne som vi omhyggelig har valgt ut i samsvar med reglene i personopplysningsloven (databehandlere). For de ulike Nettilbudene kan det gjelde særskilte deltakerbetingelser eller brukerbetingelser, samt opplysninger om hva vi bruker de personopplysningene til.

Personer under 18 år skal ikke bruke Nettilbudene uten foreldrenes eller foresattes godkjennelse og dermed ikke overføre personopplysninger til oss.

 

 

2) Rett til innsyn, tilbakekalling og sletting av personopplysninger

Personvernerklæringen og TRNs behandling av dine personopplysninger er underlagt norsk rett.

I henhold til personopplysningsloven § 19 har enhver rett til informasjon om hvilke data som er lagret om han/henne hos TRN og har til enhver tid rett til å korrigere disse personopplysningene jf. personopplysningsloven § 27 og § 28.  Dersom du har overført personopplysninger til oss, kan du til enhver tid kreve at disse opplysningene slettes. Ditt samtykke til vår behandling av dine personopplysninger er frivillig og kan når som helst trekkes tilbake. Dine personopplysninger slettes når du trekker tilbake den tillatelsen du har gitt oss til å lagre dem, når vi ikke lenger trenger dataene til det formålet de ble lagret for eller dersom det av andre grunner ikke er tillatt å lagre dem. Data som er nødvendig for å gjennomføre betaling og føre regnskap blir ikke slettet. Kontakt oss på e-post personvern@dutyfree.no vedrørende spørsmål om personvern hos Travel Retail Norway AS.

 

 

3) Utlevering av personopplysninger til tredjeparter

I forbindelse med levering av våre tjenester vil dine personopplysninger kunne bli videreformidlet til våre tjenesteleverandører eller partnerbedrifter.  All slik utlevering av personopplysninger vil skje i overensstemmelse med norsk personvernlovgivning og i samsvar med TRN sine prinsipper for behandling av personopplysninger og kontraktene vi har med den som mottar personopplysningene. Dine interesser vil ivaretas og beskyttes i samsvar med gjeldende lovgivning. Vi vil kun utlevere dine personopplysninger videre til offentlige myndigheter når vi er pålagt det i henhold til lov eller avgjørelser fra kompetent domstol. For øvrig vil vi ikke gi dine personopplysninger videre til tredjeperson uten ditt uttrykkelige samtykke.

 

 

4) Kontroll av flydata

For å kunne handle hos oss må du være i besittelse av en gyldig flybillett/boardingkort. I forbindelse med kjøpeprosess på våre nettsider (www.tax-free.no) må du fremvise gyldig flybillett/boardingkort ved henting av forhåndsbestilte varer. Denne informasjonen brukes utelukkende for å kontrollere at du har rett til å handle varer hos oss.

 

 

5) Bruk av informasjonskapsler/Cookies

For at du som kunde skal få mest mulig relevant informasjonen på våre nettsider, vil informasjon kunne bli samlet inn ved bruk av cookies. Cookies er små informasjonskapsler som lagres på din datamaskin når du besøker våre nettsider. Vi gjøres da kjent med hvem du er, om du handler og hvor lenge besøket ditt varer. Informasjonskapslene kan blant annet brukes for at den besøkende skal slippe å velge ønsket avreiseflyplass på nytt og for å kunne holde seg oppdatert på tilbudene fra den tidligere valgte flyplassen. Informasjonskapslene er også viktige når du vil registrere deg for nyhetsbrev eller ved bruk av handlekurven. En cookie hjelper således oss (og andre autoriserte tredjeparter) med å gi deg en bedre brukeropplevelse når du er på websidene. Andre fordeler med bruk av cookies er:

  • Muligheten til å medbringe informasjon på tvers av sider på våre websider uten å måtte legge inn informasjonen på nytt, slik som i skjemaer og lignende.
  • Muligheten til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til våre websider.
  • Muligheten til å vise deg, og anbefale deg, andre produkter som ligner de du har vist interesse for tidligere

Du kan enkelte deaktivere mottak av cookies ved å endre innstillingene i din nettleser. Merk at hvis du ikke tillater bruk av cookies kan dette ha innvirkning på funksjonaliteten på våre nettsider. Bruk av cookies er ikke farlig og kan ikke skade datamaskinen og sikkerheten på maskinen din.

 

Våre cookies

Vi benytter to typer Cookies, permanente og midlertidige. Den midlertidige cookien, som kun finnes mens du bruker nettleseren, samler informasjon fra pågående besøk på siden og forsvinner av seg selv ved at du navigerer til andre nettsider, lukker nettleseren eller ikke surfer på nettet i løpet av de neste 20 minutter. En midlertidige cookie lever i 20 minutter etter sist besøkte side. Hver gang en ny side åpnes, forlenges levetiden med nye 20 minutter, inntil du er inaktiv i 20 minutter eller lukker nettleseren.

Vi bruker permanente cookies for å gjenkjenne deg som kunde. Dette gir oss muligheten til å gi deg mest mulig relevant informasjon på vår egen og andres nettsider basert på dine interesser. En permanent cookie lagres på enheten din og er aktiv til en angitt utløpsdato. En permanent cookie vil derfor fortsatt være aktiv etter du har lukket nettleseren eller vært inaktiv på Internett i over 20 minutter. Permanente cookies brukes mest i forbindelse med personalisering av egne og andres nettsider basert på dine interesser.

 

 

6) Bruk av Google Analytics

For å kunne analysere hvordan kunder bruker nettsidene bruker vi verktøyet Google Analytics. Dette verktøyet bruker cookies som registrerer informasjon som kunders IP-adresse, og annen informasjon om bruken av nettsidene. Statistikk fra Google Analytics gir oss svar på hvor mange som besøker sidene, hvor lenge et besøk varer, hvilke websider kunder kommer fra, hvilke nettlesere som brukes mest, samt informasjon om bestilling og bestillingsprosesser. Informasjonen fra Google Analytics lagres av Google, og er underlagt Googles egne retningslinjer for personvern.  Du kan forhindre at opplysninger (inkl. IP-adressen din) som gjelder din bruk av våre nettsider blir behandlet av Google ved å deaktivere cookies i din nettleser.

 

 

7) Bruk av Adform

Adform brukes i sammenheng med at vi viser deg annonser for produkter solgt av TRN på eksterne nettsider (som for eksempel på Nettaviser og Aftenposten). Cookies brukes for å styre hvilke annonser som skal vises og telle visninger av annonser. Dette gjøres anonymt, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Disse kapslene leveres av domenene til adform.com.

 

 

8) Lenker til andre Internettsider
Våre nettsider kan inneholde reklame fra eller linker til tredjeparter/andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi gjør oppmerksom på at TRN ikke er ansvarlig for personvernet eller innholdet på disse nettsidene.

 

 

9) Øvrige forhold

Dersom du ønsker å komme i kontakt med TRN vedrørende innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger, eller har andre spørsmål knyttet til vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på følgense e-postadresse: personvern@dutyfree.no